13 november 2013

iOS 7Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 12)

ios 7 icon retinaBerichten / iMessage

Wanneer je een bericht met een afbeelding ontvangt krijg je vanaf nu de afbeelding te zien in de voorvertoning van het bericht in het berichtencentrum.

Erg handig want op deze manier kun je snel bepalen hoe ‘dringend’ het bericht is. Wil je liever niet dat de afbeelding wordt getoond dan dien je de voorvertoningsfunctie van berichten uit te schakelen. Dit doe je via Instellingen ▸ Berichtencentrum ▸ Berichten ▸ Deactiveer ‘Toon voorvertoning’.

voorvertoningimessage

Siri

In iOS 7 is Siri uiteraard vernieuwd en beschikt deze over verschillende nieuwe opties en functies. Ook de suggestiepagina is op de schop gegooid en heeft vele nieuwe commando’s gekregen. Deze kun je bekijken door Siri te starten en vervolgens op het ?-icon te tappen. Hierna krijg je een lijst te zien met suggesties die je kunt toepassen op Siri.

sirisuggesties

App Store

Wanneer je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk kun je naar hartelust applicaties downloaden vanuit de App Store. Echter wanneer je niet verbonden bent met een draadloos netwerk, maar met het mobiele datanetwerk zit hier een beperking op. Zo kun je alleen applicaties kleiner dan 100MB downloaden, dit om eventuele datakosten te beperken. In voorgaande versies was 50MB de limiet en kon je dit niet overschrijden, in iOS 7 krijg je de keuze om alsnog een app groter dan 100MB te downloaden via het mobiele netwerk.

downloadmeer

Persoonlijke hotspot

Zoals in voorgaande versies van iOS is het ook mogelijk in iOS 7 een iDevice om te toveren tot een persoonlijke hotspot. In iOS 6 kreeg deze een prominente functie in het toegangsscherm wanneer hotspot actief was, in iOS 7 is dit een stuk vereenvoudigd. Zo is alleen de statusbalk nu blauw en wordt er bij het hotspot-icon het aantal verbindingen getoond.

persoonlijkehotspot

Beveiliging

Nieuwe privacyoptie in iOS 7, vanaf nu kun je ook applicaties beheren en toestemming geven tot het gebruik van de microfoon. Deze opties kun je terug vinden via Instellingen ▸ Privacy. Hier kun je de apps bekijken die toestemming hebben en eventueel deze de toegang te ontzeggen.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Davey Groothedde

    12 november 2013 om 9:02

    Hoe kan het eigenlijk dat die de hotspot niet altijd vinden kan?. Vaak moet je dan weer de wifi en bluetooth opnieuw uit en aanschakelen, dan is de kans groot dat die de hotspot weer ziet, best raar.. Bekend probleem?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!