22 september 2011

NieuwsWanneer is het de beste tijd om een nieuw Apple product te kopen?

Met behulp van de zoekfunctie (rechts boven) op onze website wordt bijna dagelijks gezocht op de termen als: “iPhone 5 kopen”, “Nieuwe MacBook binnenkort”, “iPad 3 binnenkort” en soortgelijke zoekopdrachten.

Met Apple weet je het nooit exact zeker wanneer er nieuwe hardware zal verschijnen, normaal gesproken wordt compleet nieuwe hardware geïntroduceerd tijdens keynote’s op speciale Apple Events. De grote events werden in het verleden gehouden in Januari (Macworld) en Juni (WWDC), aangevuld door kleinere events in Maart en September.

Wanneer je een nieuwe Mac, iPhone of iPad wilt kopen is het altijd verstandig om nog even te wachten als er op korte termijn een Apple event wordt gehouden. Mocht dit het geval zijn dan zullen alle Apple gerelateerde website’s hier ruimschoots van te voren melding van maken.

Met behulp van de 'Mac Buyers Guide' van macrumors.com kun je zien of het verstandig is om een bepaald Apple product te kopen. Deze website verzameld alle lifecycle gegevens van de Apple producten. Aan de hand van deze gegevens kun je per product zien of er op korte termijn een update of vervanging wordt verwacht.

http://buyersguide.macrumors.com/Reacties


 • Hart

  22 september 2011 om 8:35

  3e weekend van Januari. 19% dagen van Mediamarkt! En de voorraden zijn dan optimaal, ook niet onbelangrijk.

 • niels

  22 september 2011 om 10:14

  Zo kun je wel blijven wachten… Ik denk dat wanneer je een Mac nodig hebt je echt geen miskoop doet wanneer die snel daarna een update krijgt hoor! En ook al koop je een vernieuwd model, dan komt er toch op een gegeven moment weer een nog nieuwere…

 • Dirk

  22 september 2011 om 13:49

  @niels dat is niet alleen met een mac zo maar met elk andere computer zo, een week later kan er al weer een nieuwere uit komen.
  En het gaat e rmeer om dat goed kijkt waarvoor je hem gebruikt en daar zover mogelijk de specificaties op aan past dan doe je zowiezo nooit een mis koop ;)

 • Roel

  22 september 2011 om 17:51

  Klopt je kan inderdaad zo blijven wachten en dat kan ook zeker slim zijn. Je kan bij Apple er op vertrouwen dat ze elk jaar hun hardware updaten. Het zou oliedom zijn als je bijvoorbeeld nu een nieuwe iPhone koopt.
  Het klopt wel dat het bij een iMac iets anders ligt. Vaak worden daar alleen de specificaties gewijzigd en niet het uiterlijk. Gebeurt dat wel, voel je je wel flink in de aap gelogeerd. Dus altijd even wachten!

 • Derzug

  22 september 2011 om 19:15

  iPad3 32GB Wi-fi! Wanneer te bestellen? Alvast bedankt.

 • Nadine

  23 september 2011 om 6:27

  @Hart : Mediamarkt ? En jij gelooft in deze malafide dozenschuiverij met een service van 30 ggraden onder het vriesput ? Wacht maar tot je eens iets voorhebt met je Mac.Mediamarkt is echt te verbieden !!!

  Ik teken in naam van menig gebruiker … !

 • Hart

  23 september 2011 om 11:54

  @Nadine: Maak mij niks uit, garantie bij Apple. Maar wel netto over de verkoopprijs 15,6 % korting op een Mac met vaste verkoopwaarde van gemiddeld € 1750,-. Das kassa ! Dat heeft geen enkele andere winkel in NL op Apple producten. Dat heeft Mediamarkt afgedwongen bij Apple. Het ene machtige bedrijf bij de ander ! Verkoopservice bij Mediamarkt is waardeloos, maar ze hebben wel bijna alles. Zelf goed alles uitzoeken en op het juiste moment kopen. Ik heb geen service nodig ! Ik heb geen mooie verkooppraatjes nodig en een “aardig man met blauwe ogen”. Het gaat mij om het product voor de scherpste prijs! Ik heb geen moeite met betalen, maar wel met teveel betalen !

 • Brein

  6 oktober 2011 om 1:26

  @Hart,
  Mediamarkt is ook helemaal niet goedkoper, alle “aanbiedingen” die ze met macbooks hebben betreffen een paar jaar oudere modellen. Apple vernieuwt de hardware bijna jaarlijks en het vervelende is dat de prijs tot zo’n update nauwelijks zakt. Wanneer je wacht kan je dus ofwel een goedkoper ouder model kopen (aanbiedingen bij bijna alle appleresellers) of het nieuwste model kopen

 • Melanie

  12 december 2011 om 14:00

  @ Brein,
  Dat kan de mediamarkt niet maken om oudere modellen te verkopen. Als je alle specificaties goed weet en het klopt, dan kan het toch geen ouder model zijn? Als student zou ik het dan wel weten. 6% studentenkorting bij de apple-store of 19% korting bij de Media Markt.

 • Sjoerd

  12 december 2011 om 15:41

  Vandaag 100 euro korting op Macbook’s en iMacs.. Ikzelf twijfel om een 11 inch MacBook Air te halen.. is nu maar 850 euro! Dat zijn nog eens prijzen…!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!