6 juni 2015

iOS 9Wat te verwachten van WWDC 2015? (deel 1)

WWDC 2015 logo

Aanstaande maandag start het WWDC weer, de plek waar ontwikkelaars elkaar ontmoeten. Zoals altijd zal Apple dit event aftrappen met een keynote, die meestal in het teken staat van software.

We verwachten dan ook iOS 9, de opvolger van OS X Yosemite, een update voor de WatchOS, maar ook enkele nieuwe diensten en misschien wel een nieuwe Apple TV.

Apple Watch

Apple zal ongetwijfeld enkele statistieken melden over de Apple Watch, denk hierbij aan het aantal verkochte exemplaren en hoeveel ze er eerder hebben verstuurd dan aangegeven. Misschien komt er meer duidelijkheid over de lanceerdatum in Nederland en België, eerder deze week heeft Apple al aangekondigd dat de Apple Watch in de fysieke Apple Stores te koop is vanaf 26 juni en dat hij vanaf deze datum ook te koop is in 7 extra landen.

Overzicht beschikbare apple watch modellen

Verder wordt er een update voor WatchOS verwacht die waarschijnlijk ondersteuning zal bevatten voor native apps (applicaties die op de Apple Watch volledig gebruikt kunnen worden zonder iPhone verbinding), complicaties ook voor derde, Find My Watch-functie en misschien wel extra gezondheidsopties zoals de verborgen bloedzuurstofmeter.

iOS 9 en OS X 10.11

Een opvolger voor iOS en OS X komt er bijna zeker, wat we kunnen verwachten is niet echt duidelijk. Waarschijnlijk zal er 'onder de motorkap' veel worden verbeterd. Dit omdat iOS 8 en OS X Yosemite, vooral in het begin, veel problemen heeft gekend. Veel nieuwe grote functies moeten we dus niet verwachten, wel kleine extra’s, denk hierbij aan een betere integraties van Foto’s voor OS X in de iOS Foto’s app, iCloud Drive applicatie, misschien wel een nachtthema (dark-mode) in iOS.

iOS 9 met lettertypse san francisco

Verder kunnen we een Home applicatie voor homekit in iOS, Siri die proactive wordt en een nieuw lettertype San Francisco voor iOS en OS X. Volgens de geruchten kunnen vanaf iOS 9 meerdere gebruikers worden geregistreerd op één iPad en kun je meerdere apps naast elkaar draaien (split-screen).

Streaming muziekdienst

Apple heeft vorig jaar Beats Music overgenomen, waarschijnlijk zal iOS 9 en OS X 10.11 een 'Spotify killer' bevatten die gelinkt wordt aan Beats Music. De kern van deze dienst in iTunes zal draaien om je eigen aangemaakte bibliotheek, vervolgens kun je deze uitbreiden door gewoon te zoeken in de online muziekbibliotheek (zoals nu ook in Spotify kan). Op deze manier maak je een online bibliotheek aan waar je gewoon maandelijks een prijsje voor betaalt (±$10). Zodra je éénmaal de muziekbibliotheek hebt samengesteld kun je hem zowel in iOS, Mac en op de Apple TV raadplegen.

Lees verder: Apple werkt aan opvolger Beats Music

iOS 9, OS X 10.11, WatchOS 2.0 en de nieuwe streaming muziekdienst kunnen we dit najaar verwachten!

Lees verder: Wat te verwachten van WWDC 2015 (deel 2)Reacties


 • escom1993

  6 juni 2015 om 20:15

  Nog eens een nieuw OS (10.11)? Waarom neemt men niet de tijd om een OS fatsoenlijk af te werken en dan pas te introduceren ? Zo eens per 2,5 a 3 jaar een nieuw goed werkend OS , dat is voor mij de perfectie. Nu lijkt het meer op Windows met servicepacks.

 • cas

  6 juni 2015 om 20:39

  @ escom1993 mee eens zo zeer veel beter zijn

 • menno

  7 juni 2015 om 9:15

  Toch zonde van al die muziek die ik heb gekocht in iTunes. Ben later over gegaan op Spotify waar ik nu gewoon bij blijf. Bevalt me prima. En OS X updaten doe ik zeker niet als er een Spotify killer in zit.

 • Ad

  7 juni 2015 om 10:20

  Ik sluit me aan bij de vorige sprekers.

 • ruud

  7 juni 2015 om 17:46

  En ook die icloud 5GB continu melding dat die bij volzit ik heb het nu uitgeschakeld en gebruik Google foto’s gratis en onbeperkt en veel beter

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!