14 oktober 2012

Weeknummers toevoegen aan de iOS agenda app (archief)

Nieuw in OS X Mountain Lion is de mogelijkheid om de weeknummers te activeren in de Agenda applicatie. Hoe je dit precies doet kun je hier terugvinden. Met de komst van iOS 6 zou je verwachten dat deze optie ook in iOS zou zitten, maar helaas is deze optie nog steeds niet toegevoegd.

Gelukkig zijn er een hoop alternatieven zoals verschillende applicaties. De iPhone, iPod Touch en iPad kunnen gebruik maken van gedeelde kalenders. Online zijn meerdere kalenders met weeknummers beschikbaar die je gratis kunt downloaden en plaatsen in je persoonlijke agenda. Om deze gedeelde agenda te installeren volg je onderstaande procedure:

Open vervolgens onderstaande webpagina op je iDevice:

http://icalshare.com/calendars/195

Er opent nu een webpagina waarmee je op ‘European weeknumbers’ kunt abonneren, tap hiervoor op de knop ‘Subscribe to calendar’. Er verschijnt hierna een popup venster met vraag of je wilt abonneren op de agenda ‘weeknumbers’ en tap vervolgens op 'Abonneer'.

De toegevoegde agenda gaat er van uit dat maandag de eerste werkdag is de weeknummers worden toegevoegd op alle maandagen. Je kunt altijd de agenda tijdelijk verbergen door op 'Agenda's' te tappen linksboven en vervolgens de kalender 'Weeknumbers' uit te vinken.

Vanaf iOS 8 kun je standaard weeknummers toevoegen aan de agenda applicatie op je iPhone en iPad, hoe je dit moet doen lees je hier terug op appletips.


 • Tim

  14 oktober 2012 om 11:52

  There’s an app for that!
  Download Weeknumbers

 • Dirk Lont

  20 december 2012 om 14:08

  Wanneer ik Agenda opnieuw opstart staat weeknummers weer uit. Is dit nomaal? Het is wel onhandig!Do NOT follow this link or you will be banned from the site!