18 maart 2023

Afbeelding instellen als achtergrond (wallpaper) op iPhone, iPad, Apple Watch en Mac

4 min leestijd
Afbeelding instellen als achtergrond (wallpaper) op iPhone, iPad, Apple Watch en Mac
Basis
4 min leestijd

Om je Apple apparaten persoonlijker te maken kun je een zelfgekozen afbeelding of foto instellen als achtergrond op je iPhone, iPad, iPod Touch of Mac. Daarnaast kun je zelfs een live photo of normale foto gebruiken als wijzerplaat op je Apple Watch.

Op onze iCandy-pagina vind je tal van verschillende wallpapers voor al deze producten terug, deze kun je uiteraard ook gebruiken als achtergrond. Via onderstaande stappen leggen we uit hoe je een achtergrond kunt instellen op je Apple apparaten en hoe je deze kunt downloaden vanaf onze iCandy-pagina.

Afbeeldingen downloaden op een iPhone, iPad of Mac

Als je op het internet een leuke wallpaper tegenkomt, bijvoorbeeld een iCandy, dan kun je deze direct downloaden vanaf je iPhone of iPad.

  • Open de afbeelding in safari of een app
  • Leg je vinger op de foto
  • Wacht enige momenten
  • Tik in het pop-up menu op 'Voeg toe aan foto's' of 'Bewaar'
Afbeeldingen downloaden op een iPhone, iPad of Mac

Op een Mac kun je vrij eenvoudig een afbeelding downloaden. Open de afbeelding volledig in je webbrowser en sleep vervolgens de afbeelding naar je bureaublad. Ook kun je met een secundaire klik, klikken op de afbeelding en kiezen voor 'Bewaar afbeelding als'.

ook interessant
Extra dynamische bureaublad achtergronden downloaden voor Mac
Extra dynamische bureaublad achtergronden downloaden voor Mac

Uitleg hoe je extra dynamisch bureaublad achtergronden in .heic formaat kunt downloaden en installeren voor macOS 10.14 Mojave of nieuwer.

Achtergrond instellen op een iPhone, iPad, iPod Touch

Zodra je een afbeelding hebt gedownload wordt deze toegevoegd aan foto's. Vanuit deze applicatie kun je onmiddellijk een zelfgemaakte of gedownloade foto instellen als achtergrond.

  • Open de foto's-app
  • Navigeer naar de afbeelding die je wil gebruiken als achtergrond
  • Tik op de deel-knop (vierkant met de pijl omhoog)
  • Zoek in de lijst naar 'Gebruik als achtergrond' en tik erop
  • Vervolgens kun je de foto aanpassen en instellen als achtergrond
Achtergrond instellen op een iPhone, iPad, iPod Touch

Wallpaper instellen op een Mac

Op de Mac is het vrij eenvoudig, zo kun je de achtergronden instellen via  ▸ Systeeminstellingen ▸ achtergrond op een Mac met macOS Ventura of nieuwer. Op een Mac met macOS Monterey of ouder kan dit via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveiliging ▸ Bureaublad. Hier kun je mappen toevoegen of afbeeldingen kiezen uit de Foto's voor Mac applicatie.

Wanneer je een afbeelding download vanaf het internet moet je deze niet perse toevoegen via systeemvoorkeuren. Sleep de afbeelding vanuit je webbrowser naar je bureaublad of Finder en klik er met een secundaire klik (rechtermuisknop) op. Kies hier bij 'voorzieningen' voor 'Stel als bureaublad in'.

ook interessant
Foto’s voor Mac: Snel een foto instellen als bureaublad achtergrond
Foto’s voor Mac: Snel een foto instellen als bureaublad achtergrond

Via de nieuwe Foto's voor OS X applicatie kun je snel vanuit de app de achtergrond van je OS X bureaublad (Mac) wijzigen. Hoe, lees je hier terug.

Achtergrond instellen op een Apple Watch

  • Open de Foto's app op je iPhone
  • Navigeer naar de afbeelding
  • Tik op de deelknop (vierkant pijl omhoog)
  • Tik in de lijst op 'Maak wijzerplaat aan'
Live Photo instellen als wijzerplaat

Vervolgens kies je de bovenste optie 'Wijzerplaat Foto's' en tik je hierop. Daarna kun je de wijzerplaat instellen, de tijdspositie raadplegen en eventuele complicaties kiezen. Tik daarna bovenaan op 'Voeg toe'. Direct wordt de wijzerplaat geactiveerd, als dat niet het geval is kun je op de Apple Watch naar links of rechts te vegen tot je de wijzerplaat te zien krijgt.

ook interessant
Een foto of fotoalbum als Apple Watch wijzerplaat instellen
Een foto of fotoalbum als Apple Watch wijzerplaat instellen

Het is mogelijk om een foto of fotoalbum als wijzerplaat in te stellen op de Apple Watch, zo kun je jouw eigen foto’s als achtergrond gebruiken.

iCandies downloaden

iPhone, iPad of Apple Watch

Tik/klik op de iCandy-pagina op iPhone, iPad of Apple Watch. Direct wordt de wallpaper geopend in een nieuw venster en kun je deze bewaren volgens bovenstaande stappen.

Mac of desktop

Wanneer je een iCandy van ons als achtergrond wilt gebruiken kun je klikken op de overige-knop onderaan de iCandy. Een nieuw venster zal geopend worden. Dit kan direct de wallpaper zijn of een externe pagina waar je de wallpaper kunt downloaden.

ook interessant
iCandy: Wallpapers voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac
iCandy: Wallpapers voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac

Prachtige en zorgvuldig uitgekozen wallpapers (achtergronden) voor iPhone, iPad, iPod en Mac. Uiteraard ook geschikt voor overige smartphones en tablet.

info
Auteur Wesley Fabry
Bijgewerkt18/03/2023 09:00
Categorie Basis, iOS, macOS
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏

Reacties

  • Alex Hollemans
    4 november 2018 om 14:27

    Ik zou zo graag een fotoalbum willen kunnen gebruiken als wallpaper, zodat ik vaker mijn foto’s kan zien. Bestaat dit eventueel in de vorm van een app als via wallpaper niet kan?

  • Wesley Fabry
    5 november 2018 om 8:56

    Direct vanuit Foto’s is dit niet mogelijk. Wel kun je de foto’s exporteren naar een Map in Finder en dan vervolgens deze map laten rouleren. Deze kun je dan kiezen via  ▸ syteemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveiliging ▸ Bureaublad. Voeg de map toe en schakel onderaan ‘Wijzig afbeelding’ aan en kies de gewenste periode.

Een reactie toevoegen:

Ik ga akkoord dat deze gegevens worden opgeslagen [privacy]



Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store