25 juli 2010

Air Video: Videobestanden bekijken op je iPad & iPhone

Een van mijn meest favoriete applicaties voor de iPad (en iPhone) is Air Video. Met deze applicatie is het mogelijk om videobestanden die aanwezig zijn op je Mac te bekijken. Zo kan je dus overal waar je een netwerk verbinding (3G of Wi-Fi) tot je beschikking hebt video’s bekijken. Wanneer je iPad of iPhone een beperkte opslagruimte heeft dan je toch je favoriete video’s bekijken zonder deze lokaal op te hoeven opslaan.

Air Video bestaat uit een universele iPad/iPhone app en de Air Video server software die beschikbaar is voor Mac OS X en Windows.

De applicatie heeft ondersteuning voor een groot aantal video formaten zoals: mp4, m4v, mov, avi, wmv, asf, mpg, mpeg, mkv, 3gp, dmf, divx, flv.

Het grote voordeel van Air Video is dat de videobestanden niet eerst hoeven te worden geconverteerd, de conversie wordt namelijk on-the-fly uitgevoerd bij het afspelen. Natuurlijk is hiervoor wel een recente Mac voor nodig met voldoende processor kracht.

De applicatie heeft ook de mogelijkheid om de videobestanden te converteren in een speciaal formaat als je Mac niet snel genoeg blijkt te zijn. Overigens is bijna iedere intel Mac geschikt voor de on-the-fly conversie.

De toegang tot je Air Video server kan je beveiligen met een wachtwoord zodat niet iedereen je videobestanden zomaar kan bekijken. Door middel van de Bonjour ondersteuning wordt de Air Video server automatisch gevonden in je lokale netwerk.


Voor het kunnen ontvangen van de video-stream op je iPad/iPhone gelden enkele voorwaarden. Zo heb je een NAT-PMP of UPnP compatibele router nodig waarop Air Video automatisch de port-forwarding kan configureren.

Air Video is in een gratis en betaalde variant beschikbaar. De Free versie bezit alle features maar heeft de beperking dat deze maar een bepaald aantal bestanden laat zien. Wanneer je niet meer drie videobestanden per keer wilt bekijken dan kan de applicatie gratis gebruiken. Wil je alle videobestanden op je Mac bekijken dan kan je betaalde versie kopen voor slechts 2,39 €. Air Video is een universele iPad/iPhone app, je kan de aangekochte applicatie hierdoor zowel op je iPad als iPhone gebruiken.

Air Video Free
http://itunes.apple.com/nl/app/air-video-free-bekijk-overal/id313056918?mt=8

Air Video
http://itunes.apple.com/nl/app/air-video-bekijk-overal-je/id306550020?mt=8

Engelstalige demonstratie video:

httpv://www.youtube.com/watch?v=rulYU8MsNEkReacties


 • Roderik

  25 juli 2010 om 9:52

  Op het forum van Air Video kan je nu ook een jar downloaden van de server die je op Linux kan draaien. Vanmorgen getest en werkt perfect!

 • Kenneth Verburg

  25 juli 2010 om 10:34

  En je kunt dit ook prima combineren met een tv-out zodat je de video ook op een tv kunt bekijken.

 • FransJ

  25 juli 2010 om 12:08

  Als je IOS4 gebruikt is de “Apple composite AV Cable” niet meer bruikbaar om de vidoe’s via je iphone op de tv af te spelen. Met IOS3.1.3 gaat dit overigens prima.

  Misschien weet iemand waarom je de “Apple composite AV Cable” zo beperkt kan gebruiken in IOS4. Is dit een bug of zo?

  Mvg,

  FransJ

 • Frank

  25 juli 2010 om 13:01

  Ik gebruik airvideo (betaalde versie) al een aantal maanden en ben er zeer tevreden mee.

  ik gebruikte het vooral ook veel met de ipod dock met AV kabel naar de TV. Dit is helaas sinds de opdate naar iOS4 niet meer mogelijk. Probeer nog te vinden hoe ik het terug kan zetten naar iPhone OS 3.1.3.

 • Serena

  25 juli 2010 om 22:29

  Vandaag even geïnstalleerd. Werkt echt als een tierelier!!!

 • Anja

  24 augustus 2010 om 9:47

  Ik krijg dit niet aan de praat.
  werkt het niet op een windows-pc?
  Mijn iphone heeft IOS 4 en als ik de app opstart, ziet hij wel de server en de bestanden maar speelt ze ziet af.
  Het zijn video-ts bestanden. Is dat het probleem?

  Anja

 • Piet Hein

  3 januari 2011 om 16:08

  Zowel air video (betaald)op mijn Ipad als thuiscomputer gezet. Streamen gaat pima en ik krijg ook beeld. Geluid kan ik echter niet ontvangen. Wie kan mij helpen?

 • Marc

  15 september 2011 om 10:03

  Kan iemand mij in Jip en Janneke taal uitleggen hoe ik video’s over het internet kan kijken. Hoe de router in te stellen. Sorry als deze vraag al een keer eerder is gesteld dan wel beantwoord.

 • Tim

  22 november 2011 om 14:53

  Ik vond dit bericht, het is al een beetje oud. Wil daar mee zeggen dat er ook nieuwe applicaties zijn die hetzelfde doen maar meer of andere bestandsformaten ondersteunen. Ace Player is hier een van. Voor nog meer handige manieren om films te kijken op je iPad kun je kijken op http://www.vodtoday.nl/ipad-films

  Gr. Tim

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!