6 augustus 2017

WATCHApple Watch: Scherm dat ’s nachts spontaan oplicht uitschakelen

nachtklokmodus Apple Watch

Sinds watchOS 2 heb je de mogelijkheid om de Apple Watch als 'wekker' en nachtklok te gebruiken. De speciale nachtweergave wordt automatisch actief wanneer je de Apple Watch koppelt aan de lader en deze op de zijkant legt met de Digital Crown omhoog (meer info).

Deze speciale weergave toont de datum, tijd en wekker, na enige momenten zal het scherm dimmen. Zodra je de Apple Watch, het scherm, de Digital Crown of de zij-knop aanraakt/indrukt zal de nachtklokmodus actief worden. Wanneer je zelfs een tik geeft aan het nachtkastje zal de Apple Watch door minuscule trillen oplichten. Dit spontaan oplichten kan vervelend zijn, daarom kun je de gehele optie uitschakelen of alleen het per ongeluk activeren van het scherm.

Trucje om spontaan oplichten van Apple Watch scherm uitschakelen

Wanneer je nachtklokmodus actief hebt zal de Apple Watch bij de minste trilling of tik aanraakt oplichten. Dit spontaan oplichten kun je met een trucje tijdelijk uitschakelen door theaterstand te gebruiken. Voor je de Watch koppelt aan de lader open je het bedieningspaneel op je Watch door met één vinger omhoog te vegen op het scherm. Tik op de theatermaskers om Theaterstand te activeren. Laad vervolgens je Apple Watch op zoals je gewoon bent.

trucje om nachtklokmodus te omzeilen

Wanneer je nu 's nachts per ongeluk de Apple Watch of nachtkastje aanraakt zal het scherm niet oplichten. De nachtklokmodus is wel actief, door te drukken op de Digital Crown of zij-knop wordt deze weergave actief. Wanneer je de Apple Watch loskoppelt dien je de Theaterstand weer uit te schakelen via dezelfde weg als bij het inschakelen. Meer info over de Theaterstand lees je hier terug.

Nachtklokmodus volledig uitschakelen

Wanneer je deze weergave in zijn totaliteit niet meer wil gebruiken kun je er ook voor kiezen de modus volledig uit te schakelen. Open op je iPhone de Apple Watch app en ga naar Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ schakel de optie 'Nachtklokmodus' uit.

Lees ook: Apple Watch applicatie geforceerd afsluitenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!