19 juli 2017

iFunConceptvideo toont een futuristische modulaire Mac Pro

In april heeft de Mac Pro na drie jaar eindelijk een hardware update gekregen, het gaat om een kleine upgrade op gebied van de videokaart en processor. De prijs van de Mac Pro is ongewijzigd gebleven, maar je krijgt meer voor je geld. Apple heeft aangegeven dat ze werken aan een opvolger van het huidige model die begin volgend jaar op de markt zal komen (meer info).

Apple is bij de opvolger van de Mac Pro opzoek naar een modulair ontwerp waarbij op eenvoudige wijze hardware componenten kunnen worden toegevoegd of worden gewisseld. Hierdoor kunnen de professionele gebruikers snel extra geheugen en/of schijfcapaciteit toevoegen, daarnaast zou het mogelijk kunnen worden worden om de grafische CPU te vervangen.

Mac Pro concept video

Dit alles inspireerde Curved.de om een conceptvideo te maken van hoe zij denken dat dit kan worden gerealiseerd. In de onderstaande video wordt dit concept getoond, hierbij wordt ook een 27-inch 'Cinema Retina display' getoond.

Specificaties

De specificaties van het Mac Pro concept:
• Beide zijpanelen kunnen worden geopend.
• 2 sloten voor full-size video cards.
• Sloten voor het toevoegen of vervangen van SSD drives.
• Sloten voor het toevoegen of vervangen van geheugen modules.
• Ventilatie sloten aan de bovenzijde voor het afvoeren van de warmte.
• Verticale touch bar aan de voorzijde met toegang tot Siri en hardware monitoring.
• Aan/uit knop voorzien van Touch ID.
• Connectors aan de achterzijde voor USB-C, USB, FireWire, LAN en HDMI.

mac pro concept

Een modulaire Mac Pro zou een mooie oplossing zijn voor de veeleisende professionele Mac gebruikers. Daarnaast werkt Apple ook aan een iMac Pro, speciaal gericht voor de professionele gebruiker en komt eind 2017 op de markt (meer info).

De concept video ziet er in iedergeval mooi uit, het ontwerp is echter wel heel erg futuristisch, maar zo dachten we er een aantal jaren geleden ook over toen de Mac 4G Cube werd geïntroduceerd. Laat we hopen dat Apple ons in 2018 opnieuw gaat verbazen.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!