14 oktober 2015

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunMaak je eigen Apple Pencil (DIY)

Misschien kun je niet wachten om met de Apple Pencil aan de slag te gaan. Of je hebt het geld er niet voor, dan is deze DIY (Do It Yourself) iets voor jou.

Na nog geen 5 minuten knutselen en enkele goedkope materialen heb je je eigen pencil die nooit bovendien nooit moet opladen, daarnaast kun je hem gebruiken op de iPad, iPhone en iPod touch.

Lees ook: Alles over de nieuwe iPad Pro,  Pencil en Smart Keyboard

Benodigdheden:

 • Wattenstaafje
 • Omhulsel oude balpen
 • Aluminiumfolie van 6 op 6 centimeter
 • Schaar
 • Plakband
 • Water

DIY Pencil alle materialen

Stap 1

Knip het wattenstaafje in 2 en plaats dit in in de balpen.

DIY Pencil stap 1

Stap 2

Neem het stuk aluminiumfolie en vouw dit dubbel in de lengte, knip nu in de lange zijde telkens stukken van een centimeter, met een afstand van 5mm (afhankelijk van de vorm van de balpen).

DIY Pencil stap 3

Stap 3

Draai het stuk aluminiumfolie rond de balpen en het wattenstaafje (kant van de uitsnede aan het wattenstaafje, zie onderstaande foto). Zorg dat de aluminiumfolie het wattenstaafje goed raakt. En plak onderaan met plakband de aluminumfolie goed vast aan de balpen.

DIY Pencil stap 4

Stap 4

Laat nu een druppel op het wattenstaafje vallen.

Stap 5

Je kan nu de zelfgemaakte pencil gaan op je iPad/iPhone gebruiken. Het water en de aluminiumfolie zorgen voor de geleiding. Werkt het niet meer moet je opnieuw een druppel op de pencil aanbrengen.

FullSizeRender

We zijn benieuwd naar jullie creaties! Deel ze hier als reactie, op Twitter of Facebook.Reacties


 • Eric

  15 oktober 2015 om 7:18

  Whaha geniaal! Super tof 😎

 • Rudi

  16 november 2015 om 10:33

  Hoewel de implementatie goed is wordt hier gerefereerd aan het verkeerde product. Dit implementeert een vervanger van de vinger, zoals die voor 1 euro te koop zijn. Gezien de prijs is dit alternatief niet interessant.
  De Apple Pencil is niet een vervanger voor de vinger, maar voor schrijfgerei, zoals pen, potlood, stift en daarnaast ook zelfs pencelen.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!