3 mei 2016

iOS: Een alternatief toetsenbord verwijderen

quick type logo toetsenbord

Sinds iOS 8 kun je een alternatief toetsenbord installeren op je iPhone of iPad. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld met een veegbeweging woorden te typen en kun je gifjes versturen naar je vrienden, etc. vanuit een toetsenbord.

Helaas werken verschillende toetsenborden traag en functioneren deze niet naar behoren. Hoe moet je zo’n alternatief toetsenbord verwijderen? We leggen het uit in onderstaande stappen:

• Open Instellingen op je iDevice
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Toetsenbord'
• Selecteer vervolgens 'Toetsenborden'

alternatief toetsenbord verwijderen in iOS

Je ziet nu een overzicht van alle geïnstalleerde toetsenborden op dit toestel. Veeg met behulp van één vinger van rechts naar links over het toetsenbord dat je wil verwijderen of tik op de 'Wijzig' knop. Tik hierna op de knop 'Verwijder' om het toetsenbord te wissen. Hierna is het toetsenbord verwijderd en kun je enkel nog die van Apple (of andere ontwikkelaars) gebruiken.

Uiteraard kun je onmiddellijk het toetsenbord verwijderen door de gelijknamige applicatie te verwijderen van je toetstel. Dit doe je door je vinger op de app te leggen tot deze begint te wiebelen. Tik hierna op het kruisje om hem definitief te verwijderen van je iDevice.

Alternatief toetsenbord installeren

De toetsenborden van derde vind je terug in de iOS App Store. Hoe je zulke toetsenborden installeert, gebruikt en enkele voorbeeld vind je terug in dit artikel op appletips.

Lees ook: Automatisch tekst vervangen of invoeren met tekstvervanging in iOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!