15 augustus 2016

iOS: Appsuggesties op het toegangsscherm uitschakelen (archief)

App Store iOS logo

Sinds iOS 8 verschijnen er regelmatig spontaan applicaties op het toegangsscherm van je iPhone of iPad. Dit heeft te maken met de locatie waar je op dat moment bent.

Kom je op een plaats waar een bepaalde applicatie veelvuldig wordt gebruikt dan zal iOS je deze applicatie als suggestie geven. Een mooi voorbeeld hiervan is de applicatie van de NS. Acht van de tien keren zal de applicatie als suggestie worden gegeven wanneer je in de buurt bent van een NS-station.

Appsuggesties uitschakelen

De suggesties worden getoond linksonder op het toegangsscherm. Deze kun je dan open door vanaf het icoon naar boven te vegen. Naast het toegangsscherm worden de suggesties ook getoond in de appkiezer. Wie niet op deze functie zit te wachten kan deze eenvoudig uitschakelen via onderstaande stappen.

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Handoff en appsuggesties'

appsuggesties iOS toegangsscherm uitschakelen

Schakel hier de optie 'Geïnstalleerde apps' uit, vanaf dit moment krijg je geen suggesties meer. Sinds iOS 9 is het gedrag van de suggesties aangepast. Voorheen kreeg je ook suggesties te zien van applicaties die je niet had geïnstalleerd. Vanaf nu zijn dit alleen apps die je daadwerkelijk ook hebt geïnstalleerd op je toestel.

Lees ook: Handoff gebruiken op een iPhone, iPad en iPod Touch

Vanaf iOS 10 krijg je alleen nog maar handoff suggesties te zien, de appsuggesties zijn verdwenen.Reacties


 • Yens

  3 februari 2017 om 14:18

  Ik zie alleen maar ‘ handoff’. ‘ appsuggesties’ staat er niet bij. Ik krijg constant een mini app linksonder in het toegangsscherm. Die wil ik graag verwijderen.
  Ik heb een iphone 6 en alles is up to date

  Yens

 • Wesley Fabry

  3 februari 2017 om 14:19

  @Yens tegenwoordig (iOS 10) is het niet meer mogelijk dit uit te schakelen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!