3 januari 2016

ScreencastiOS: Snelle toegang tot de foto bewerkingsopties

foto iOS app

Wie veelvuldig foto’s maakt met zijn iPhone of iPad heeft vast voordeel uit de ‘verbeter’-functie gehaald. Deze functie is standaard aanwezig in de Foto applicatie op de iPhone, iPad en iPod Touch.

Je kunt de belichting, helderheid, contrast, zwartpunt, kleur, enzovoorts handmatig aanpassen. Allemaal prachtige functies die speciaal op iOS en de camera zijn afgestemd. Om de bewerkingsopties te raadplegen volstaat het een foto te openen (kan ook een geïmporteerde foto zijn) en op de wijzig-knop te tikken in de knoppenbalk.

Tik vervolgens op het ‘klokje’ met de puntjes om de bewerkingsoptie te openen. Hier heb je de keuze uit licht, kleur en zwart-wit, tap op één van deze opties om de bewerking te starten.

Foto's aanpassen in iOS

Nadeel is dat je steeds opnieuw op de bewerkingsopties moet tikken om een nieuwe te openen, echter kan het veel eenvoudiger met een snelle veegbeweging. Op de iPhone en iPod Touch volstaat het om omhoog of omlaag te vegen op het scherm om andere bewerkingsopties te raadplegen. Op een iPad kun je vegen naar rechts of links om de bewerkingsopties te selecteren.

Lees ook: Foto’s op een professionele manier bewerkenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!