7 november 2010

iPhone Explorer: iPhone, iPad, iPod benaderen als USB drive

iPhone Explorer is een Freeware applicatie die het mogelijk maakt om het bestandsysteem van je iPhone, iPad of iPod Touch te benaderen via de USB kabel. De applicatie bied toegang tot de partitie met alle media bestanden. Wanneer je device is voorzien van een Jailbreak dan heb je tevens toegang tot de root partitie van iOS.

Wanneer je de iPhone Explorer start en je iDevice aansluit dan wordt deze automatisch gedetecteerd door iPhone Explorer. Doormiddel van de 'Change Root'-knop kan je switchen tussen de Media en Root partitie.

Let op! de Root partitie bevat de systeembestanden van je device, wijzigingen in deze partitie kunnen er toe leiden dat je device met behulp van iTunes hersteld moet worden naar de standaard fabrieksinstellingen.

Op eenvoudige wijze kan je bestanden uitwisselen en mappen aanmaken op je iPhone doormiddel van de drag en drop of de knoppen in het explorer venster.

De handige bookmark optie maakt het mogelijk om mappen of bestanden te markeren zodat deze snel terug te vinden zijn. Als extra informatie toont het iPhone Explorer venster de vrije diskruimte en kan er automatisch een preview van geselecteerde bestanden worden weergegeven.

iPhone Explorer ondersteund alle firmware versies vanaf 3.0 en je device hoeft niet van een Jailbreak voorzien te zijn om de media partitie te kunnen benaderen.

Om toegang te krijgen tot de root partitie met systeembestanden is natuurlijk wel een jailbreak vereist!

iPhone Explorer kan je downloaden op:

http://www.iphone-explorer.com/Reacties


 • Bram

  7 november 2010 om 9:06

  Hee! Dat is toevallig. Hier heb ik een paar dagen terug gebruik van gemaakt voor een tutorial op mijn site! :)

 • Andre

  7 november 2010 om 21:36

  Ik heb em net gedownload en geinstalleerd maare ik zie geen ‘Change Root’-knop? ook ziet de layout er heel ander uit dan het plaatje hierboven….

  jammer want het lukt me maar niet (meer) om deb bestanden op mn iPhone te zetten :(

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!