Menu

account

Google-prompt activeren op een iPhone of iPad

google search 2015

Google heeft deze week de beveiliging van je account aangescherpt en vereenvoudigd, zo kun je vanaf inloggen met een pushmelding (Google-prompt) in plaats van een code te moeten overtikken.

Voor Android gebruikers werkt dit standaard zonder tussenkomst van een app, in iOS is de standaard Google app vereist om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Wie de twee-staps-verificatie van Google heeft geactiveerd weet dat hij of zij na het inloggen een code toegestuurd krijgt die je moet overtikken bij het inloggen. Vanaf nu is dit indien gewenst verleden tijd en kun je de inlog-poging bevestiging via een melding op je iDevice.

Welke apparaten gebruiken je Google account en spoor eventuele fraude op

google logo retina 2015

Veiligheid en privacy is erg belangrijk in ons dagelijkse digitale leven. Nu steeds meer diensten gebruikmaken van onze persoonlijke gegevens is het goed om te weten welke apparaten allemaal gekoppeld zijn aan deze diensten.

Google is hier een mooi voorbeeld van. Vele hebben een Google account en maken gebruik van verschillende Google applicaties zoals Maps, Google Now, enzovoorts. Via een handige pagina kun je onmiddellijk zien welke apparaten gebruikmaken van je Google account en kun je direct fraude opsporen.

Meerdere accounts toevoegen aan Instagram

Instagram logo

Eindelijk, vanaf nu kun je meerdere accounts toevoegen in Instagram, ideaal voor gebruikers die meerdere accounts hebben.

Vooral bedrijven zullen blij zijn met deze optie of gebruikers die ook nog een eigen blog hebben. Voorheen diende je steeds handmatig in- en uit te loggen, maar dat is nu verleden tijd. De optie is voor iedereen beschikbaar vanaf versie 7.15 van Instagram, hoe je meerdere account kunt toevoegen lees je hieronder terug.

iOS 9iOS 9: Gekoppelde iCloud apparaten bekijken

iCloud os x icoon

Iedereen met een iCloud account heeft hier in de meeste gevallen meerdere apparaten aan gekoppeld, deze waren voorheen alleen te bekijken op de website van iCloud. Met de komst van iOS 9 is dit anders, zo kun je al je iCloud apparaten bekijken op je iPhone, iPad en iPod Touch.

Je vind de optie terug bij Instellingen ▸ iCloud ▸ tik hier op je iCloud account (je naam). Selecteer daaropvolgend de optie ‘Apparaten’.

iOS: Een standaardaccount inschakelen voor Mail

mail icon iOS

Wie gebruikmaakt van meerdere e-mailaccounts in de Mail applicatie heeft de mogelijkheid om een standaardaccount in te stellen. Dit is handig, want op deze manier verstuur je altijd nieuwe e-mailberichten vanaf dit adres.

Het standaardaccount moet overigens geen iCloud account zijn, dit kan ook perfect een gmail, outlook, en dergelijke zijn. Volg onderstaande procedure om het standaard mail account aan te passen.

Verwijder je gebruikersaccount (naam) in Google Chrome

chrome icon iOS/OSX

Sinds een tijdje is het mogelijk om vanuit de knoppenbalk van Google Chrome je Google account te raadplegen. Je naam zal pronken en vervolgens kun je hierop klikken om een incognito blad te openen of te wisselen van account.

Dit laatste heeft als voordeel dat je Google Chrome kunt gebruiken op één computer, door te wisselen van account kun je de bladwijzers en overige instellingen van iemand anders raadplegen.

BasisEen gratis iCloud account (Apple ID) aanmaken voor iOS en OS X

iCloud os x icoon

Je kan er niet meer omheen, iCloud is een vast onderdeel geworden van Apple en biedt naast een e-maildienst ook een hoop andere voordelen. Zo kun je gegevens zoals notities, agenda’s, etc synchroniseren met al je Apple apparaten.

Daarnaast kun je documenten, foto’s, wachtwoorden, gegevens en instellingen bewaren in iCloud, reservekopieën van iOS apparaten maken en online bewaren.

YosemiteYosemite: Mail Drop uitschakelen

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Niets is zo handig als Mail Drop, heb je een groot bestand en wil je deze versturen via e-mail dan kan dit via Mail Drop. Is het bestand te groot dan uploadt de Mail applicatie automatisch je bestand naar iCloud en vervangt deze door een url.

De ontvanger kan dan het bestand downloaden vanuit jouw iCloud (zonder toegang te krijgen tot andere bestanden). Heeft de ontvanger zelf ook de OS X Mail applicatie en Yosemite, dan wordt de bijlage automatisch gedownload.

BasisOS X beginners: De foto van je gebruikersaccount wijzigen

inlog inloggen gebruikers iconDit is een echte tip voor de beginnende Mac gebruiker, tijdens het instellen van je Mac moet je een foto kiezen voor je gebruikersaccount. Je hebt dan de mogelijkheid om te kiezen tussen de standaard foto’s van Apple zelf, maar je kan ook zelf een foto maken.

Dit kun je doen met de FaceTime (HD) camera (gesitueerd aan de bovenzijde van je scherm), echter ben je al snel op deze soort foto’s uitgekeken. Je kan er dan voor kiezen om de foto aan te passen, door gebruik te maken van een foto uit je persoonlijke collectie. Hoe je dit precies doet lees je in onderstaande stappen.

Google Chrome: Meerdere gebruikersaccounts en persoonlijke instellingen

chrome retina logo iconIn OS X (maar ook windows en linux) is het mogelijk om gebruikersaccounts in te stellen binnen Google Chrome. Dankzij deze functie kun je per gebruiker je eigen wensen instellen voor Google Chrome. Denk hierbij aan bladwijzers, extensies, enzovoorts.

Dit is erg handig wanneer je een gezamenlijk computer deelt of als je meerdere google accounts hebt, denk hierbij aan een privé-account en eentje voor je werk. Volg onderstaande stappen nauwlettend om meerdere gebruikersaccounts in te stellen binnen Google Chrome.

Google: Een verzonden e-mail annuleren

google gmail retina iconVeel Apple gebruikers maken, ondanks de gratis mail-dienst van Apple, gebruik van Gmail. De e-maildienst van Google kun je eenvoudig toevoegen aan je iPhone, iPad, iPod en Mac via de geïntegreerde installatieprocedure.

Het kan voorkomen dat wanneer je een e-mail aan het opmaken bent deze verstuurt terwijl dit eigenlijk niet de bedoeling was. Gelukkig kun je als Gmail gebruiker dan profiteren van een handige functie die in de webversie van gmail zit ingebouwd. Hiermee kun je namelijk een vertraging instellen waardoor je het verzenden kunt annuleren, hoe je dit precies kun doen lees je hieronder.