8 juli 2014

AT Holiday: Tijdzone handmatig instellen voor de iOS Agenda app om verwarring te voorkomen

agenda icon ios7 retinaWanneer je op vakantie gaat naar een land met een andere tijdzone dan is dat even wennen. Vooral bij verre reizen naar Amerika of Azië is het even aanpassen aan de nieuwe tijd. Wanneer er in de Agenda applicatie afspraken zijn ingepland worden deze niet aangepast aan de nieuwe tijdzone.

Een afspraak om 19 u in Nederland, is ook een afspraak om 19u in Las Vegas, terwijl er toch 9 uur verschil tussen zit. Niet echt handig als je bijvoorbeeld 19:00 Nederlandse tijd iemand moet bellen. Je kan er dan voorkiezen om de tijdzones in iOS handmatig te beheren, hoe je dit precies doet lees je in onderstaande procedure:

• Open Instellingen op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Navigeer naar ‘E-mail, contacten en Agenda’s’
• Tap op de optie ‘Tijdzone’ bij de categorie Agenda’s
• Schakel de optie ‘Tijdzone’ in

tijdzoneiOS

Vervolgens dien je onder deze knop de tijdzone van je land invoeren, in ons geval is die Amsterdam (of Brussel). Wanneer je nu een afspraak maakt in de agenda applicatie zal standaard de tijdzone ‘Amsterdam’ gebruikt worden, mocht je een activiteit willen inplannen voor een andere tijdzone kun je tijdens het aanmaken van deze activiteit bij de optie ‘Tijdzone’ een andere zone kiezen bijvoorbeeld Las Vegas. De afspraak wordt aangemaakt en onmiddellijk aangepast aan de lokale tijdzone.

Wanneer je nu in een andere tijdzone aankomt zal de Agenda meereizen, maar de tijd van de afspraken niet. Hierdoor zullen de activiteit voor Las Vegas correct worden weergegeven, maar die van Amsterdam worden aangepast aan de nieuwe tijd. Heb je dus om 19:00 een afspraak ingepland in Nederlandse tijd, zullen deze verschuiven naar 10u omdat je in een andere tijdzone bent. Hierdoor ontstaat er op vakantie of op zakenreis geen verwarring meer. Voor OS X is dit ook mogelijk, meer info hierover vind je terug in dit artikel op appletips.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


 • Rik

  20 november 2014 om 11:28

  Ondanks dat ik mijn ipad4 op mstersamtijd heb staan blijft hij alle afspraken in gmt tijd zetten. Wat kan ik hieraan Sien, het is heel irritant

 • Marina

  12 januari 2015 om 21:02

  Bij mij het zelfde probleem. Bij elke afspraak blijft hij GMT zetten.

 • Sandra

  19 januari 2015 om 23:16

  Bij mij ook hetzelfde probleem. Heel irritant dat bij elke afspraak GMT erbij komt te staan en een andere tijd. Hoe kan ik dit veranderen?

 • Annelien van Hemert

  21 januari 2015 om 15:23

  Ja, ook ik heb al alles geprobeerd: Instellingen (Algemeen-> datum-> tijd) en Instellingen, Agenda, Tijdzone. Heb aan- en uitgeschakeld, en weer aan, Maakt niet uit, hij blijft GMT erbij zetten.
  Heel irritant.
  Heeft iemand al een oplossing??

 • Felcity

  26 januari 2015 om 0:22

  Hoi,

  Ik heb hetzelfde probleem, dus ben ik gaan zoeken in de instellingen van google calender. Ook hier stond de tijdzone Amsterdam GMT+01:00, deze kon ik niet wijzigen naar Amsterdam GMT+0:00. Ik heb ‘m nu gewijzigd naar Londen GMT+0:00, de afspraken in m’n agenda blijven staan op de tijd die ik invoer, zonder dat deze dus verplaatst naar een uur vooruit en zonder (GMT) erbij.

 • Maryanne

  30 januari 2015 om 22:52

  Dank je wel !!!
  Eindelijk n goede oplossing voor t GMT UTC ‘probleem’ op mn I-phone
  Door de tijdinstelling op Londen te zetten, niet meer te laat op m’n afspraken.
  GrtZ Maryanne

 • Wesley Fabry

  5 februari 2015 om 8:33

  Melding: Google heeft de GMT-bug opgelost in iOS 8, deze zorgde ervoor dat Google Calender afspraken verkeerd werden weer gegeven.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!