29 juni 2017

iFunFeest! 10 jaar geleden ging de eerste iPhone in de verkoop

Originele iPhone eerste 1e generatie

Hieperdepiep, hoera! Vandaag precies 10 jaar geleden kon je voor het eerst de iPhone kopen. Misschien weet je het nog als de dag van gisteren, of ben je het compleet vergeten. Tien jaar geleden hadden de meeste telefoons nog geen touchscreen.

Op 9 januari 2007 heeft Apple de mobiele telefoon voorgoed veranderd. De eerste smartphone zonder toetsenbord, maar met groot touchscreen. Aan Steve Jobs de eer de iPhone te introduceren met de woorden: "An iPod, a phone, an internet communicator. An iPod, a phone, are you getting it…. these are NOT three separate devices!".

Wist je trouwens dat het niet de eerste telefoon Apple was? In 2005 brachten ze samen met Motorola de iTunes Phone (video) uit. Een traditionele telefoon waarop je jouw iTunes bibliotheek kon gebruiken. Leuk, maar totaal niet vooruitstrevend, dat maakte ze gelukkig 10 jaar geleden helemaal goed.

De eerste generatie iPhone 10 jaar

Klaar voor de toekomst

De iPhone was klaar voor de toekomst, volgens Steve Jobs liep Apple met deze telefoon minimaal vijf jaar vooruit. Het multi-touch scherm en de aanpasbare interface was destijds nog nooit eerder toegepast. Met de kennis van nu heeft de iPhone de hele telefoon-industrie veranderd. Gedurende de jaren is Apple trouw gebleven aan het originele concept. De iPhones zijn misschien wel groter, dunner en spectaculairder geworden, de basis is nog steeds iPhone. Aannemelijk is ook dat Apple het design van de iPhone 8 die dit najaar wordt verwacht niet drastisch zal wijzigen, uit eindelijk blijft het een iPhone.

Introductie van de eerste iPhone

De introductie was een succes en de internationale pers was verbaasd. Dat zo iets kon werken, het was een wonder. Uiteraard waren er mensen die niet in de iPhone geloofde, maar we weten ondertussen allemaal dat die er flink naast zaten. Hieronder kun je de gehele introductie herbeleven.

Enkele leuke video's, weetjes en feitjes over de eerste iPhone

iPhone 7 vergeleken met de originele iPhone (1e generatie)
Enkele leuke feiten over de eerste generatie iPhone


Reacties


  • ria van der jagt

    29 juni 2017 om 8:50

    Van harte gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van de iPhone helaas heb ik hem niet zelf daar die voor mij te duur is maar ben wel in bezit van een apple tv waar ik heel tevreden mee ben

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!