8 maart 2017

BETAVijfde publieke beta iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft de vijfde publieke beta van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen ook iOS 10.3 beta 5 downloaden, maar ook macOS Sierra 10.12.4 beta 5, watchOS 3.2 beta 5 en tvOS 10.2 beta 5. De uiteindelijke release wordt later deze maand verwacht.

Voor iOS zijn de grote vernieuwing beperkt in tegenstelling tot eerdere updates, macOS Sierra 10.12.4 daarentegen heeft Night Shift gekregen. Beta's zijn iets stabieler dan voorheen, maar let op. Het downgraden van iOS 10.3 is niet mogelijk door het nieuwe APFS-systeem! Daarom raden we aan de beta's alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.

Ben je aangemeld als beta-tester? Dan kun je iOS 10.3 beta 5 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update of via iTunes. Klik hier voor meer informatie over het update op andere apparaten.

Lees ook: Nieuwe iPads en iPhones tijdens Apple event later deze maand

Wat is er nieuw in iOS 10.3 beta 5 en macOS Sierra 10.12.4 beta 5?

Helaas bevat deze beta slechts enkele verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Apple heeft geen nieuwe functies of opties toegevoegd aan deze testversie. Vanaf iOS 10.3 maakt iOS maakt gebruik van het verbeterde Apple File System (APFS), het bestandssysteem dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. APFS doet dit zo slim en energiezuiging mogelijk, hierdoor zal het syteem minder snel crashen, vertraging opleveren, etc. Een goede verbetering voor zowel de hardware en software (meer info).

ios 10.3 beta 3

In deze testversie van macOS Sierra zijn er ook geen nieuwe opties toegevoegd, wel kunnen we vanaf 10.12.4 gebruikmaken van Night Shift op de Mac. Een optie die kennen we van iOS en zorgt voor minder blauw licht in de avonduren. De optie is te activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beelscherm ▸ Night Shift of via het berichtencentrum.

Lees ook: Alle nieuwe opties in iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 en watchOS 3.2

Aanmelden voor publieke beta's voor iOS 10 en macOS Sierra

Door in te loggen met je Apple ID op deze pagina is het mogelijk om je aan te melden voor de publieke beta’s. Hoe je de beta's installeert op jouw iPhone, iPad, iPod Touch of Mac lees je hier, samen met extra informatie, terug.

Lees alles over de nieuwe software-updates

iOS 10 en macOS Sierra bevatten een hoop nieuwe functies en mogelijkheden. Deze hebben we al uitgebreid besproken en vind je hieronder terug.

Alle tips voor iOS 10
Alle tips voor macOS Sierra

Downgraden niet mogelijk

Let op, na de installatie van iOS 10.3 Beta is het niet meer mogelijk te downgraden naar een vorige versie van iOS. Dit heeft te maken met het nieuwe Apple File System. Zodra je iOS 10.3 hebt geïnstalleerd kun je dus niet meer terug.

Lees ook: Het macOS of iOS beta-programma verlaten (afmelden)Reacties


  • Silvan

    9 maart 2017 om 8:34

    Hebben ze ook gedacht aan de “bug” in de homebutton knop?

  • Wesley Fabry

    9 maart 2017 om 8:56

    @silvan welke bug?

Een reactie toevoegen: