3 juni 2011

iPhone: Dreamboard als alternatief voor Winterboard

Dreamboard is een alternatief voor Winterboard, er zit echter wel een groot verschil tussen deze twee. Wanneer je in Winterboard gebruik wilt gaan maken van zogenaamde iNav thema's dan heb je daar zelf nog veel werk aan om deze goed weer te geven op je iPhone. Je dient de indeling op basis van categorieën zelf samen te stellen. Dit is vaak veel werk en niet heel gemakkelijk.

Dreamboard kan deze categorieën zelf samen stellen en tevens is het niet nodig om bij iedere aanpassing het springboard opnieuw te herstarten (respring). Voor de Dreamboard moet in de meeste gevallen worden betaald, maar de meeste zijn wel hun geld waard als je tenminste van thema's houdt.

De thema's worden op dezelfde manier als Winterboard thema's gedownload, behalve dat Dreamboard met een commerciële DreamStore werkt. Deze themes store kun je bekijken door met Safari naar http://dreamboard.us/store/ te gaan.

Het gebruik van Dreamboard op de oudere iOS devices is echter niet aan te bevelen, minimaal een iPhone 4 is aan te raden voor een vloeiende en stabiele werking. In de onderstaande video zie je een demonstratie van Dreamboard.

Dreamboard is een gratis applicatie en kan worden geinstalleerd via de website: http://dreamboard.us/store/. Het gebruik van dergelijke software op je iPhone is vanzelfsprekend niet geheel zonder risico, er worden systeembestanden aangepast waardoor het wel eens voor kan komen dat je iPhone crashed en dat deze hersteld moet worden.Reacties


 • Snibby

  3 juni 2011 om 9:38

  Ik heb het geïnstalleerd op mijn iPod Touch 2g en nu Respringt hij telkens als ik hem opstart, ik moest een restore uitvoeren om er weer op te kunnen

 • van Dijk

  3 juni 2011 om 12:23

  DreamBoard werkt zoveel beter dan WinterBoard!

  @Snibby
  Ik weet niet wat je gedaan hebt, maar het werkt hier prima!
  Vaak als je zoiets hebt, schakel je eerst de dylib uit van het des betreffende programma (via een app als iPhoneExplorer, aangezien je geen SSH verbinding meer kan maken als hij crasht). Dan zit er gewoon een fout in je mobile substrate;) Dus, waarschijnlijk was een restore niet eens nodig geweest.

 • Thibault

  5 juni 2011 om 21:34

  Op mijn iPod touch werkt het helemaal niet om een of andere reden…

 • Ipadnerd

  5 augustus 2011 om 19:27

  Erg mooie cydia app!
  Vergeet niet dat deze app nu ook veel gebruikt word op de ipad.
  Er zijn nu zelfs al meerdere thema’s beschikbaar!

Een reactie toevoegen: