21 maart 2017

NieuwsNieuwe iPhone 7, iPad en Apple Watch bandjes (update)

ipad pro icoon

Het is lente! Traditiegetrouw brengt Apple dan vernieuwde Apple Watch combinaties uit met nieuwe bandjes. De donker gekleurde (sport)bandjes zijn nu vervangen door frisse lente kleuren. Helaas levert dit geen nieuwe combinaties op, Apple lijkt besloten te hebben alle types van de Apple Watch maar met één bandje te verkopen. Uiteraard kun je jouw favoriete bandje los erbij kopen, zo kun je nu ook de Nike-bandjes los aanschaffen. De Apple Watch zelf is niet voorzien van een update. Klik hier voor meer informatie.

Daarnaast heeft Apple een 'nieuwe versie' van de iPhone SE uitgebracht. De 16GB opslag is namelijk verleden tijd, je hebt nu de keuze tussen 32GB, 64GB en 128GB. De overige specificaties zijn gelijk gebleven aan het vorige model.

Nieuwe Apple Watch bandjes

Nieuwe iPhone 7 nu ook in het rood

De huidige iPhone 7 heeft een nieuwe variant gekregen. Vanaf nu is de iPhone 7 naast zilver, roségoud, goud, mat zwart en gitzwart ook verkrijgbaar in het rood. Het gaat om een speciale (RED)-uitvoering waarvan een deel van de opbrengt naar het goede doel gaat. Apple vecht al tien jaar samen met (RED) tegen de verspreiding van aids door het bieden van begeleiding, tests en medicijnen die voorkomen dat hiv overgaat van moeder op ongeboren kind. Iedere aankoop van een (RED)-product brengt de wereld een stapje dichter bij een generatie zonder aids. De iPhone 7 (RED) kan besteld worden vanaf 24 maart is te koop vanaf €879 (128GB).

Klik hier voor meer informatie over de iPhone 7 (RED)

iPhone 7 red

iPhone SE meer opslagruimte

De iPhone SE is niet vernieuwd op gebied van uiterlijk en specificaties. Toch is deze lichtjes gewijzigd, zo is de standaard opslag gewijzigd van 16GB en 64GB naar 32GB en 128GB.

Nieuwe iPad, geen iPad Pro 10,5-inch

Vreemd genoeg heeft Apple geen nieuwe iPad Pro uitgebracht maar wel een verbeterde versie van de iPad Air 2. Deze heet nu gewoon iPad en heeft een kleine update gekregen. Zo beschikt deze over een A9 processor en is de iPad vanaf €409 beschikbaar in de opslagkeuzes 32GB of 128GB. De nieuwe iPad heeft t.o.v. de iPad Air een andere batterij. De nieuwe versie heeft een oplaadbare lithium-polymeer­batterij van 32,4 wattuur, de batterij van de iPad Air 2 was een 27,3 wattuur variant. Misschien is dat de reden waarom de nieuwe iPad (t.o.v. de Air 2) dikker is. De iPad is nu 7,5 mm dik, de Air 2 slechts 6,1mm. Het scherm en de gebruikersduur (10 uur) is ongewijzigd gebleven. Klik hier voor meer informatie. Of Apple nog de Macs en iPad Pro's dit voorjaar gaat vernieuwen is op dit moment erg onzeker.

UPDATE: Online Apple Store offline

Vanaf 24 maart is de nieuwe iPhone 7 en iPad te koop in de Online Apple Store. Tot onze grote verbazing is de Online Apple Store vandaag (24/03) offline tot 16:01 uur! Vanaf dan kan de rode iPhone 7 en iPad besteld worden, maar misschien heeft Apple nog meer in petto. We kunnen misschien wel nieuwe iPad Pro's verwachten en Macs (meer info).

Lees ook: De nieuwe MacBook Pro met Touch Bar

Bijgewerkt artikel, origineel van 21/03/2017Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: