7 april 2016

WhatsApp: Controleer of jouw gesprekken versleuteld worden via end-to-end encryptie

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Vanaf begin deze week versleutelt WhatsApp alle gesprekken en chats met behulp van end-to-end encryptie, mits beide gesprekspartners WhatsApp versie 2.16.1 of nieuwer hebben geïnstalleerd op hun device.

Dit houdt in dat je chats, groepsgesprekken, audioberichten, bijlagen, telefoongesprekken, etc. worden beveiligd zodat alleen jij en de ontvangers de content kunnen zien. Zelfs WhatsApp kan deze berichten en overige content niet meer raadplegen. Wat je dus communiceert blijft tussen de gesprekspartners.

Controleer of jouw berichten versleuteld worden

Beide gesprekspartners moeten de laatste versie van WhatsApp hebben geïnstalleerd, zodra dit het geval is zie je een gele melding in het gesprek die aangeeft dat de berichten voor dit gesprek versleuteld worden met behulp van end-to-end encryptie.

WhatsApp encryptie toont gele melding en contactinformatie

Verder kun je dit ook controleren door bovenin op de naam van het contact te tikken of via de i-knop in de contacten- en favorietenlijst. Scroll naar beneden om bij het blauwe hangslot (Encryptie) te lezen dat de berichten en gesprekken versleuteld worden.

Verifieer met beveiligingscode

Wil je echt zeker zijn dat je met de juiste persoon te maken hebt dan kun je deze verifiëren met behulp van een QR- of beveiligingscode. Tik op de gele melding of op het blauwe hangslot in het contactoverzicht om de code te bekijken.

Scan de QR-code van je gesprekspartner of vul deze handmatig in, vanaf dat moment weet je zeker dat je alleen gegevens uitwisselt met de juiste persoon.

WhatsApp encryptie, toont QR-code en melding

WhatsApp nu echt veilig?

Het security-bedrijf Open Whisper Systems heeft ervoor gezorgd dat de gesprekken nu versleuteld worden. WhatsApp heeft een goede stap in de juiste richting gezet door dit te activeren, helaas worden er nog steeds de online reservekopieën van Whatsapp niet versleuteld. In principe kunnen dan gesprekken dan op een later moment toch ingekeken kunnen worden. Waarschijnlijk zal WhatsApp dit in de toekomst ook aanpassen.

Lees ook: WhatsApp: Controleer je privacy instellingen

Heb je meer vragen over encryptie of over het gebruik van paswoorden op je toestel? Wil je ook weten hoe een whatsapp back-up werkt of wil je een back-up maken van je telefoon? Loop dan eens binnen bij Smartrepair. Er zit vast een Smartrepair winkel bij je in de buurt. Zo is kan je voor een iPhone reparatie Nijmegen of andere stad bij Smartrepair!

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!