12 mei 2016

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunApple Music wordt compleet vernieuwd in iOS 10 (gerucht)

Apple music logo en videohandleidingen

Juni komt steeds dichterbij en dat houdt in dat de geruchtenmolen over de opvolgers van iOS, OS X, watchOS en tvOS weer op volle toeren draait. 9to5mac weet te melden dat Apple plannen heeft om Apple Music compleet te vernieuwen in iOS 10.

De interface zal plaatsmaken voor een minimalistische uitstraling met zwart-wit tinten. De kleur in de app zal voornamelijk afkomstig zijn van album-artwork. Ook worden er nieuwe opties verwacht. Zo kun je straks eenvoudig muziek delen met behulp van 3D Touch en zullen standaard songteksten aanwezig zijn in de app. Sinds iOS 9.3 kun je al handmatig songteksten toevoegen aan je nummers. Klik hier voor de werkwijze.

Apple Music tabbladen worden vernieuwd

Niet alleen zal de app een nieuwe look krijgen, ook de werking van de functies worden aangepast. Het tabblad 'Nieuw' wordt vervangen door 'Browse' (ontdek), hier kun je dan nog steeds afspeellijsten, hitlijsten en genres bekijken, echter zal dit minder verstop zitten en duidelijker naar voren komen.

Het tabblad 'Voor jou' gaat compleet vernieuwd worden met een eenvoudiger en vooral duidelijkere interface. Hoe Apple dit precies gaat aanpakken is momenteel nog niet bekend. Naast de Muziek applicatie gaat ook de interface van iTunes aangepast worden voor Apple Music 2.0 met een strakkere zwart-wit interface.

Apple music banner appletips

Helaas zijn er nog geen screenshots van de vernieuwde Apple Music gelekt, waarschijnlijk krijgen we tijdens het WWDC een voorproefje.

Connect naar de achtergrond

Connect lijkt, net zoals Ping, geen succes te zijn. Helaas wordt het tabblad weinig bekeken en delen artiesten sporadisch iets op dit sociale netwerk. Daarom zal Apple in de vernieuwde versie connect verplaatsen naar de achtergrond en zal deze alleen terug te vinden zijn via het tabblad 'Voor jou'. De eerste stap tot een definitief afscheid is hiermee gezet.

Lees ook: Nieuwe MacBook Pro tijdens WWDC 2016Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!