30 september 2016

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunNieuwe MacBook Pro waarschijnlijk eind oktober verkrijgbaar

MacBook Pro concept rosegoud

Helaas heeft Apple begin deze maand tijdens het iPhone 7 Apple event geen nieuwe Macs aangekondigd. Toch kunnen we deze nog dit jaar verwachten. MacRumors weet namelijk te melden dat de nieuwe MacBook Pro eind oktober wordt verwacht.

Dit melden verschillende betrouwbare bronnen aan de website. Eerder dook al het gerucht op dat Apple plannen heeft om op 24 oktober een special evenement te houden om de nieuwe MacBook Pro aan te kondigen. De Mac zou dan eind oktober te koop zijn.

Nieuwe MacBook Pro met OLED-balk

De toekomstige MacBook Pro’s krijgen volgens de geruchten een speciale OLED-balk (Function Row). De functietoetsen bovenin het toetsenbord zullen door deze balk worden vervangen. Al eerder is de behuizing van de nieuwe MacBook uitgelekt, hierin was duidelijk een uitsparing te zien voor een eventuele balk.

Nieuwe MacBook Pro met OLED-balk

Maar wat kun je zoal met deze OLED-balk? Volgens de geruchten zal deze functioneren als een soort van bedieningspaneel (zoals in iOS) en display voor verschillende content waaronder Siri, Muziek, toetsen, en meer. Ook zou de nieuwe MacBook Pro een Touch ID bevatten, maar ook USB-C, Thunderbolt 3.0 en meer.

Nog andere nieuwe Macs en iPad?

De MacBook Air, Mac mini en iMac zijn ook al een tijdje niet meer voorzien van een grondige update. Of deze Macs ook een vernieuwing gaan krijgen is nog de vraag. De iPad Pro 12,9 inch is ondertussen een jaar oud, t.o.v. de 9,7 inch variant bevat deze geen True-Tone display. Het is nog onzeker of Apple de iPad dit jaar nog gaat vernieuwen of dit uitstelt naar voorjaar 2017.

Bekijk ook: MacBook Pro concept toont de mogelijkheden van een OLED-balkReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!