22 mei 2017

iOS 11iOS 11 concept geeft iPad productieve functies

Aanstaande maandag worden ongetwijfeld de nieuwe software-updates voor het najaar aangekondigd. Dan weten we wat er allemaal nieuw is in iOS 11, maar ook in de opvolgers voor macOS Sierra, tvOS 10 en watchOS 3 staan op het programma.

Met behulp van iOS 9 werd de iPad productiever dankzij enkele specifieke opties en mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Split View, waardoor het nu mogelijk is om twee applicaties tegelijkertijd op het scherm te tonen. Bij iOS 10 bleef de iPad een beetje achter, dat was reden genoeg voor MacStories om te gaan dromen over extra productieve iPad-opties in iOS 11.

iOS 11 concept

iOS 11 concept speciaal voor de iPad

In het concept gaat MacStories helemaal los en geven zijn hun visie op productiviteit in combinatie met een iPad. In de iOS 11 conceptvideo zijn ondermeer slimme mappen in Mail te zien, verbeteringen voor de appkiezer bij Slide Over en Split View, een nieuw Dock en geluid van meerdere apps gelijktijdig af te spelen.

Daarnaast introduceren ze een nieuw soort kopiëren en plakken met een "Drag en drop"-systeem, Finder voor de iPad en het slepen van content tussen apps die geopend zijn in Split View. Deze en nog meerdere productieve opties bedacht door MacStories kun je zien in onderstaande conceptvideo. Of Apple in iOS 11 de iPad extra aandacht gaat geven is momenteel nog niet bekend.

Bekijk ook: Nieuwe iPad Pro 10,5 inch tijdens het WWDC?


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!