28 mei 2017

iFunNieuwe iPad Pro 10,5 inch tijdens het WWDC?

iPad pro 10.5 icon concept

Van 5 tot 9 juni wordt in het McEnery Convention Center te San Jose het jaarlijkse Apple evenement voor ontwikkelaars georganiseerd. Het WWDC is de plek waar ontwikkelaars elkaar ontmoeten en nieuwe software wordt aangekondigd. Zoals gewoonlijk zal Apple de nieuwe versies voor iOS, macOS, tvOS en watchOS aankondigen.

Jaren lang was er geen hardware te vinden op het event, maar daar komt volgens de geruchten dit jaar verandering in. Zo zou Apple plannen hebben om de Siri-speaker aan te kondigen en zou de iPad Pro 10,5 inch worden uitgebracht. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is de kans groot dat Apple de Siri-speaker onthult tijdens de WWDC Keynote op 5 juni.

Het is handig om Siri voor verschillende doeleinden thuis te gebruiken, denk hierbij aan HomeKit. Al enige tijd is Apple aan het onderzoeken om net zoals Amazon (Echo) en Google (Home) een eigen speaker op de markt te brengen. Het lijkt er nu op dat de Siri-speaker zo goed als klaar is en getoond kan worden aan het grote publiek. Klik hier voor meer info over de Siri-speaker.

Lees ook: WWDC 2017 van 5 tot 9 juni in San Jose met aankondiging iOS 11 en meer

Compleet nieuwe 10,5-inch iPad

Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple met een nieuwe iPad gaat komen die een 10,5-inch scherm heeft. Deze iPad moet de opvolger gaan worden van het huidige 9,7-inch pro-model. De iPad wordt niet veel groter dan de iPad Air 2, het scherm wordt groter en de behuizing (rand) wordt kleiner. Volgens de geruchten krijgt de nieuwe iPad Pro 10,5-inch een resolutie van 2732 x 2048 pixels met een pixeldichtheid van 326 ppi.

iPad Pro 2017 apple event

Een leuk weetje: de 10,5-inch variant is gelijk aan twee iPad mini's naast elkaar. Hierdoor wordt de iPad toegankelijker voor split view en creatieve uitspatting met de Apple Pencil. De kleinere iPad Pro is op dit moment hier net iets te klein voor. Vorige week heeft Apple iOS 10.3.3 beta uitgebracht. Niet echt spectaculair, echter bevat de beta drie nieuwe iPad Pro 12,9-inch achtergronden. Dat is vreemd, meestal worden nieuwe achtergronden enkel toegevoegd wanneer er nieuwe apparaten of iOS versies zijn. Vermits de achtergronden enkel beschikbaar is op het 12,9-inch model kan dit er op duiden dat er nieuwe grotere iPads in het verschiet zijn.

iPad pro 10,5 inch wallpapers

De nieuwe iPad achtergronden zijn hier te downloaden en dus ook beschikbaar voor al je andere (Apple) apparaten waaronder de iPhone:
• iPad Pro wallpaper: Strand
• iPad Pro wallpaper: Zee
• iPad Pro wallpaper: Roségoud


Reacties


  • Nick Seamore

    29 mei 2017 om 16:58

    Ik hoop dat de 10,5″ Pro er komt. Mooi formaat en waarschijnlijk een stuk lichter van gewicht dan de 12,9″ welk ik echt te zwaar en te groot vind. Wacht met spanning af.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!