3 mei 2017

iFunApple toont tijdens het WWDC mogelijk de Siri-speaker

Siri logo iOS

Software staat meestal centraal tijdens het WWDC, Apple grijpt dan de kans om de nieuwe iOS, macOS, tvOS en watchOS voor te stellen. Echter lijkt het er dit jaar op dat we ook hardware kunnen verwachten. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is de kans groot dat Apple de Siri-speaker onthult tijdens de WWDC Keynote op 5 juni.

Het is handig om Siri voor verschillende doeleinden thuis te gebruiken, denk hierbij aan HomeKit. Al enige tijd is Apple aan het onderzoeken om net zoals Amazon (Echo) en Google (Home) een eigen speaker op de markt te brengen. Het lijkt er nu op dat de Siri-speaker zo goed als klaar is en getoond kan worden aan het grote publiek.

Siri-speaker voor in huis

De speaker kun je gebruiken voor verschillende zaken zoals het afspelen van muziek (van streamingdiensten) of als Airplay-speaker, maar kan ook berichten voorlezen en versturen, lampen in of uitschakelen, apparaten besturen, het weerbericht, verkeer of nieuws opvragen, etc. In principe kan de speaker alles wat Siri op dit moment al kan, echter kan dit gebruikt worden zonder tussenkomst van een iPhone of iPad.

Om een indruk te krijgen hoe de Siri-speaker kan werken is het interessant om de introductievideo van Google Home te bekijken, deze geeft je onmiddellijk een indruk wat de mogelijkheden zijn.

Hoge kwaliteit om de concurrentie te verslaan

Apple is niet de eerst die zo'n speaker op de markt brengt, veel bedrijven gingen hun al voor. Echter zou Apple alles tot in de puntjes willen optimaliseren en gaan voor hoge kwaliteit. Zo bevat de speaker volgens Ming-Chi Kuo zeven tweeters (speakers) die in verschillende richtingen zijn geplaatst en een woofer. Hierdoor krijg je een goed en driedimensionaal geluid van hoge kwaliteit. Over het uiterlijk weet de analist te melden dat de speaker wellicht een cilinderachtige vorm krijgt.

Siri golven voor siri 2.0 en meer

De Siri-speaker bevat een processor die zo snel is als een iPhone 6s, hierdoor reageert Siri vrijwel onmiddellijk op vragen, commando's en meer. Tot slot weten de geruchten te melden dat Siri wellicht naar iCloud gaat verhuizen. Hierdoor kan op alle apparaten dezelfde belevenis en ervaring plaatsvinden. Zo kan Siri op de Apple Watch en Apple TV bijvoorbeeld stukken minder dan op de iPhone. Door de spraakassistent te verplaatsen naar iCloud kan er één Siri gebruikt worden op alle apparaten.

Lees ook: WWDC 2017 van 5 tot 9 juni in San Jose


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: