5 december 2016

iMessage gesprekken synchroniseren met al je apparaten

Berichten iMessage icoon OS X

Met behulp van iMessage kun je berichten versturen naar al je Apple vrienden, een soort van WhatsApp, maar dan alleen voor Apple gebruikers.

iMessage is standaard geïntegreerd in de Berichten applicatie op je iPhone, iPad, iPod Touch, Mac en Apple Watch. Hoe je ervoor zorgt dat alle berichten aankomen op al je apparaten lees je hieronder terug. Voor je aan de slag gaat is het handig om te weten dat je iMessage berichten kunt versturen vanaf verschillende 'adressen of telefoonnummers'. Start daarom altijd bij één apparaat en breid dit uit naar de overige, beste kun je starten op je iPhone.

Gesprekken iMessage synchroniseren op een iPhone, iPad en Apple Watch

Start als eerste op je iPhone, navigeer naar Instellingen ▸ Berichten ▸ schakel hier 'iMessage' in en tik onderaan op 'Sturen en ontvangen'. Scroll naar 'U bent bereikbaar voor iMessage via', kies hier één of meerdere adressen en/of telefoonnummers. Kies bij 'Start nieuwe gesprekken vanaf' één optie (een e-mail of telefoonnummer), maak hier maar één keuze!

de instellingen voor iMessage op een witte achtergrond

Het is nu heel belangrijk dat je op je iPad en eventueel iPod Touch ook dezelfde gegevens activeert voor iMessage. Dit kun je ook hier door via Instellingen ▸ Berichten ▸ Schakel iMessage in ▸ Sturen en ontvangen. De Apple Watch krijgt onmiddellijk dezelfde instellingen voor iMessage als die voor de iPhone.

iMessage correct instellen op een Mac

Wie ook een Mac heeft kan ervoor zorgen dat de iMessage berichten goed worden gesynchroniseerd. Dit doe je via de Berichten applicatie, navigeer in de menubalk naar 'Berichten' en open 'Voorkeuren'. Selecteer het tabblad 'Account', klik op je account in de kolom en kies bij 'U bent bereikbaar voor Berichten op' en kies hier dezelfde instellingen als voor de iPhone en iPad.

iMessage instellingen voor OS X op de Mac

Via de optie 'Start nieuwe conversaties via' kun je één optie kiezen die je ook hebt gekozen bij je iPhone en/of andere apparaten. Heb je nog geen iMessage account actief op je Mac? Klik dan op de plus-knop om een account toe te voegen onderaan de kolom.

Verwijderde berichten worden niet gesynchroniseerd

Lees ook: Wat is het verschil tussen groene en blauwe ballonnen in Berichten

Bijgewerkt artikel, origineel van 14/01/16Reacties


 • Marco

  14 januari 2016 om 12:56

  Synchronisatie werkt maar ten dele! Berichten komen idd op alle apparaten binnen. Echter wanneer je op 1 van deze apparaten een gesprek/berichten draad verwijdert, dan wordt dit niet doorgevoerd op alle apparaten. Synchronuisatie dus alleen voor in- en uitgaande berichten; niet voor verwijderen van (delen) van berichten draad.

 • Wesley Fabry

  14 januari 2016 om 13:10

  Dat klopt inderdaad, helaas heeft Apple dit nog niet mogelijk gemaakt.

 • keen

  14 januari 2016 om 15:43

  ik ondervind vooral problemen met de namen van de contactpersonen op mn mac, van sommige berichte herkent die de contactpersoon van andere krijg ik enkel de nummer te zien, hoewel de nummers en namen wel op mn mac bij contactpersonen staan

 • Tom

  14 januari 2016 om 17:52

  ik heb een Macbook en iMac. Het lukt mij niet om beide tegelijk iMessage te gebruiken. Als ik mijn account op de iMac bij voorkeuren in Berichten weer activeer logt deze uit op de MacBook en vv. De iPhone blijft wel berichten ontvangen en verzenden

 • Harold Bosch

  20 januari 2016 om 22:41

  Na clean install alle berichten weg op Macbook. Krijg ze niet meer terug. Staan nog wel op m’n iPhone.

 • Wesley Fabry

  21 januari 2016 om 10:12

  @Harold, dat klopt hij synchroniseert ‘live’ dus vanaf het moment dat je de clean install hebt gedaan. Het verleden synchroniseert hij niet. In een back-up kun je wel eventueel je oude gesprekken zoeken via deze tip en op dezelfde locatie plakken: http://www.appletips.nl/berichten-geschiedenis-per-contact-of-dag-verwijderen/

 • Waldher

  27 januari 2016 om 0:13

  Het lijkt leuk… helaas niet deftig aan de praat te krijgen… een zware teleurstelling na jaren Mighty Text gebruikt te hebben. De iphone lijkt gevuld met basis-apps waarvan je het professioneel luik niet kan ontgrendelen… *zucht*

 • Agnes

  21 juni 2016 om 16:31

  Kan je achteraf synchroniseren? Mijn berichten op de iPad wil ik alsnog op mijn iPhone terugvinden.

 • Janno

  7 februari 2017 om 9:37

  Is inderdaad handig maar zou nog handiger zijn als berichten (net als met whattsapp op iPhone en mac) synchroon gehouden worden. Is dit nog steeds niet gerealiseerd of met een instelling te configureren?

 • Wesley Fabry

  7 februari 2017 om 9:59

  @janni dat is helaas en vreemd genoeg nog niet mogelijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!