4 maart 2015

OS X: Mappen aanmaken voor notities

Notities os x icon

De notities applicatie in iOS en OS X geeft je de mogelijkheid om notities aan te maken en te bewaren, maar je kan natuurlijk zelf een invulling geven aan deze applicatie.

Gebruik hem voor je favoriete recepten of voor interessante weetjes. In de OS X versie van Notities kun je eenvoudig verschillende mappen aanmaken zodat je jouw notities kunt sorteren. Handig als je verschillende doeleinden aan de applicatie geeft.

Dit doe je door de Notitie applicatie te openen, te navigeren naar de menubalk en te klikken op 'Archief'. Selecteer hier de optie 'Nieuwe map', geef een naam op en sleep de notities naar de map die je erin wilt hebben.

mapnotitie

Vanzelfsprekend worden deze mappen gesynchroniseerd via iCloud met al je andere apparaten, maar wat als je geen Mac hebt? Helaas kun je niet via iOS of iCloud.com nieuwe notities verplaatsen naar een Map, dit kun je momenteel alleen nog maar via OS X. Wel kun je de notities van een bepaalde map bekijken in iOS. Open de Notities applicatie en tap (tik) op 'mappen', het overzicht wordt geopend en je kunt de notities in de mappen bekijken.

Meer over Notitie kun je hier terugvinden.Reacties


  • Daniël uit Rotterdam

    4 maart 2015 om 21:37

    Ik vind notities best handig, jammer dat je op iOS geen notities met opsomming kunt starten (wel bewerken/onderhouden)

  • Erik

    18 augustus 2016 om 13:32

    Je kunt in Notities OSX (10.11) zelfs mappen in mappen maken om het overzichtelijk te houden. Helaas worden die submappen dan wel hoofdmappen in Notities iOS (versie 9). Voorlopig dus enkel bruikbaar als je niet synchroniseert naar iPhone of iPad.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!