17 augustus 2011

Social Pro: Alle sociale platformen in één tab

We maken steeds meer gebruik van sociale netwerken en ook steeds meer verschillende soorten. Er zijn ondertussen zoveel verschillende sociale netwerken dat je op je Mac vaak meerdere vensters open hebt om deze te gebruiken. Een goede oplossing hiervoor is de applicatie Social Pro, een zogenaamde tab-applicatie.

Tab applicaties zijn applicaties die zich verstoppen in de OS X menubalk. Je ziet niks behalve een icon, wanneer je op het icon klikt krijg je toegang tot de applicatie. Klik je buiten het venster van de applicatie of op het icon in de statusbalk, dan zal de applicatie weer automatisch verdwijnen. Tab applicaties zijn zeer handig want er staat verder niets op je bureaublad en je kunt deze snel en eenvoudig activeren.

Twitter, FaceBook, Gmail en meer

Social Pro beschikt over meerdere sociale netwerken zoals Twitter, FaceBook, Gmail, FaceBook Chat, Google Talk en sinds kort ook het nieuwe platform Google+. Bovenin vind je een knoppenbalk waarin je kunt aanklikken welk platform je wilt gebruiken.

Eén applicatie, meerdere sociale netwerken

Handig bij deze applicatie is dat alles is samengevoegd tot één venster, zodat je niet meerdere vensters in een webbrowser hoeft te openen. De tab applicaties maken in de meeste gevallen gebruik van de mobiele versie die wordt aangeboden door de verschillende websites. De functionaliteit is soms iets beperkter dan de 'full version' website. Wanneer je bepaalde netwerken niet gebruikt dan kun je deze via de voorkeuren van de applicatie uitschakelen.

Notificaties

Notificaties zijn zeer handig, ook bij Social Pro hebben ze hier aan gedacht. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe tweet, post of e-mail ontvangt, verschijnt er een duidelijke melding op het scherm. De notificaties kunnen via in de instellingen van de applicatie worden aangepast.

Social Pro is een applicatie die meehelpt om je bureaublad overzichtelijk te houden. De app is voor €2,39 te koop in de Mac App Store. Wil je liever de applicatie eerst uitproberen dan kun je eerst de Social Lite versie proberen. Deze is uiteraard gratis te downloaden in de Mac App Store maar heeft geen ondersteuning voor Google+, FaceBook Chat en Google Talk.

Social Pro (2,39)

Social Lite (gratis)


Reacties


 • marcel

  17 augustus 2011 om 9:17

  oke prima app…werkt goed…ik zou alleen meerdere gmail accounts willen activeren..kan dat…evt met de pro?

  grt

 • Bart

  17 augustus 2011 om 10:23

  Tot nu toe vind ik de App niets toevoegen aan wat ik al had. Twitter for Mac is stukken beter dan alleen de site in het klein laten zien en Mail heb ik sowieso altijd al aan staan. Facebook gebruik ik alleen op de site zelf, omdat ik de mobiele Apps vaak te onoverzichtelijk vind.

  Deze sla ik even over ;-)

 • Jos

  17 augustus 2011 om 19:29

  volkomen met bart eens!

Een reactie toevoegen: