1 april 2016

iFunApple viert 40ste verjaardag

Apple logo retro (leuke weetjes)

Vandaag viert Apple haar veertigste verjaardag, een bijzonder moment waar Tim Cook tijdens het laatste Apple Event ook even bij stil stond. In een speciale video van slechts 40 seconden kwamen de afgelopen 40 jaar voorbij.

Apple is op 1 april 1976 opgericht (toen als Apple Computer, Inc.) door uiteraard Steve Jobs, maar ook Steve Wozniak en Ronald Wayne. Officieel was het niet, want pas op 3 januari 1977 hadden ze besloten om hun bedrijf te laten registreren. Toch blaast Apple vandaag 40 kaarsjes uit.

De speciale video die tijdens het Apple event van 21 maart 2016 werd getoond kun je hieronder bekijken.

Herkomst naam:
De naam Apple is tot stand gekomen toen ze snel moesten beslissen hoe het bedrijf zou gaan heten. Tijdens een vergadering wilde Steve Jobs dat iedereen nadacht over een naam, tot 5 uur s'middags hadden ze de tijd. Je raad het al, er was geen beter alternatief uit de bus gekomen en werd het Apple Computers. Steve Jobs bedacht die naam omdat hij in de jaren 70 een fruitariër was en alleen maar leefde van fruit.

Macintosh-Steve

Het begon allemaal met een computer

Het eerste product van Apple was de Apple I, maar Apple is vooral eind jaren 70 bekend geworden met de Apple II, één van de eerste succesvolle personal computers ter wereld. Door de jaren heen boekte Apple veel succes op gebied van personal computers, denk hierbij maar aan de Macintosh, PowerBook, iBook, iMac, etc.

Vandaag de dag kennen we Apple vooral van de iPhone, iPod, iPad, Mac en Apps. Sinds 10 juli 2008 bestaat de iOS App Store, veel ontwikkelaars hebben prachtige apps aangeleverd, sinds vorig jaar is de code voor apps 'Swift' open source geworden zodat er nog meer en betere apps geschreven kunnen worden. Hieronder kun je de volledige aankondiging van de iPhone bekijken.

Wist je dat...
• ... Apple in 2007 het bedrijf formeel zijn naam heeft gewijzigd van Apple Computer, Inc. naar Apple Inc.. Dit om duidelijk aan te geven dat het productaanbod meer dan alleen computers is.

• ... Apple in al die jaren gek genoeg 7 CEO's heeft gehad; Michael Scott, Mike Markkula, John Sculley, Michael Spindler, Gil Amelio, Steve Jobs en Tim Cook.

• ... het besturingssysteem van de Mac bijna twee decennia ‘Mac OS’ heette, gevolgd door een versienummer. In 2002 verscheen voor het eerst Mac OS X en zo’n tien jaar later werd dit OS X. Eerder deze week doken er nog geruchten op dat Apple de naam 'OS X' wil vervangen door MacOS, een logische keuze gezien hun huidige software-lijn en verleden. MacOS wordt waarschijnlijk in juni dit jaar aangekondigd tijdens WWDC.

Nog meer Apple

Meer over Apple vind je natuurlijk terug in tal van boeken en films die vooral over Steve Jobs zijn verschenen. De bekendste biografie van Steve Jobs is die van Walter Isaacson en is hier te koop of te downloaden.

Ook interessant om te bekijken:
Documentaire: Steve Jobs: One last thing…
Indrukwekkende infographic over Steve Jobs en Apple
Steve Jobs, Apple en NeXT
Documentaire over de productie van de iPhone
Film ‘iSteve’ vanaf nu te bekijken
Biografie ‘Becoming Steve Jobs’
JOBS de film


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!