Menu

4 maart 2016

Oplossing voor steeds opnieuw invoeren van wachtwoord bij updates in App Store

App Store iOS logo

Steeds meer iOS gebruikers melden een irritant probleem met de iOS App Store, steeds wanneer er updates zijn voor applicaties vraagt deze om je wachtwoord.

Wie een lang en moeilijk wachtwoord heeft zit daar natuurlijk niet op te wachten, updates zijn gratis en het is eigenlijk overbodig om een wachtwoord in te voeren. Het probleem treed op wanneer je meerdere updates hebt en je op de knop ‘Werk alle bij’ tikt. Onmiddellijk vraagt de App Store om je wachtwoord, ook wanneer je Touch ID geactiveerd hebt.

Het probleem is gelukkig eenvoudig te verhelpen, hoe lees je in onderstaande procedure.
• Open de App Store applicatie
• Navigeer naar het tabblad ‘Updates’

Oplossing voor steeds opnieuw invoeren van wachtwoord bij updates in App Store

In plaats dat je nu op de knop ‘Werk all bij’ tikt dien je handmatig één voor één op de knop ‘Werk bij’ te tikken naast de update van de app. De App Store zal dan niet om je wachtwoord vragen, maar wel de app updaten. Het is een kleine extra handeling, maar dit is net iets makkelijker dan een ‘moeilijk’ wachtwoord invullen.

Lees ook: Oplossing voor niet werkende Touch ID in App StoreReacties


  • Bert 21 augustus 2016 om 14:33

    Wat een onzin verhaal, dit moet gewoon in te stellen zijn, maar kan het even niet zo snel vinden. Bij mijn iPad is dit gelukt. Een iPhone of iPad blijft een vervelend ding t.o.v. Een Samsung. Het niet auto aanvullen van e-mail adressen is ook zo’n narigheidje van zo’n klote Apple product.

Een reactie toevoegen: