4 maart 2016

Oplossing voor steeds opnieuw invoeren van wachtwoord bij updates in App Store

Steeds meer iOS gebruikers melden een irritant probleem met de iOS App Store, steeds wanneer er updates zijn voor applicaties vraagt deze om je wachtwoord.

Wie een lang en moeilijk wachtwoord heeft zit daar natuurlijk niet op te wachten, updates zijn gratis en het is eigenlijk overbodig om een wachtwoord in te voeren. Het probleem treed op wanneer je meerdere updates hebt en je op de knop 'Werk alle bij' tikt. Onmiddellijk vraagt de App Store om je wachtwoord, ook wanneer je Touch ID geactiveerd hebt.

Het probleem is gelukkig eenvoudig te verhelpen, hoe lees je in onderstaande procedure.
• Open de App Store applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Updates'

Oplossing voor steeds opnieuw invoeren van wachtwoord bij updates in App Store

In plaats dat je nu op de knop 'Werk all bij' tikt dien je handmatig één voor één op de knop 'Werk bij' te tikken naast de update van de app. De App Store zal dan niet om je wachtwoord vragen, maar wel de app updaten. Het is een kleine extra handeling, maar dit is net iets makkelijker dan een 'moeilijk' wachtwoord invullen.

Lees ook: Oplossing voor niet werkende Touch ID in App Store


Reacties


 • Bert

  21 augustus 2016 om 14:33

  Wat een onzin verhaal, dit moet gewoon in te stellen zijn, maar kan het even niet zo snel vinden. Bij mijn iPad is dit gelukt. Een iPhone of iPad blijft een vervelend ding t.o.v. Een Samsung. Het niet auto aanvullen van e-mail adressen is ook zo’n narigheidje van zo’n klote Apple product.

 • Apple**

  9 januari 2017 om 19:11

  Wat mij mateloos irriteert is dat App updates juist wel automatisch worden geinstalleerd, ook bij ‘alles bijwerken’ (iig in iOS 10.2). Ondanks dat ik alle mogelijke beperkingen heb ingeschakeld. Bijzonder irritant want nu worden alle apps bijgewerkt waar ik wellicht goede redenen heb om dat tegen te houden.

  Onbegrijpelijk dat dit als feature wordt gebracht die niet is uit te schakelen. Dit soort zaken is echt extreem vervelend. Het komt erop neer dat een willekeurige gebruiker per ongeluk op ‘update alles’ klikt waardoor alle fantastische nieuwe advertentie mogelijkheden optimaal door mijn strot worden gedouwd. Misschien toch tijd voor een alternatief eco-systeem, al dat voor de gebruiker beslissen is mateloos storend. Android is helaas helemaal een drama.

 • Wesley Fabry

  9 januari 2017 om 20:45

  Je kunt gewoon uitschakelen hoor, geen problemen hier: https://www.appletips.nl/automatisch-updaten-apps/

 • Apple**

  10 januari 2017 om 0:47

  Hoi Wesley,

  Bedankt voor je snelle reactie, maar de link naar dat artikel geeft mij geen duidelijkheid hoe ik het kan *uitschakelen* alleen hoe het is in te stellen dat hij het wel doet! Vanzelfsprekend heb ik alle mogelijke opties tot zelfstandig downloaden/updaten uitstaan. Dus ook die onder iTunes en App Stores. Daarnaast dus alle beperkingen insgeschakeld, alleen bestaat er geen beperking op ‘updates’.

  Ik ben er inmiddels nog steeds niet overheen, probleem is dat mijn iPad nu simpelweg onvoldoende vrij geheugen heeft om de updates uberhaupt te kunnen uitvoeren waardoor diverse apps nu helemaal niet meer starten.

  Dit is toch op zijn minst irritant. Met name, omdat zoals aangegeven, alle beperkingen zijn ingeschakeld en dit dus eigenlijk niet had moeten kunnen gebeuren m.i.

  Goedenacht van een gefrustreerde Apple gebruiker (iphone 3, 4, 4S, 5, 6S, iMac, iPad 1, iPad Air)

 • Apple**

  10 januari 2017 om 0:54

  P.S. Dit probleem ontstaat (uiteraard) door kinderen. Het is jammer dat de iPad zo single-user is opgezet. Ik zou ook graag bepaalde apps (mail!) afschermen, maar dat lijkt een onmogelijkheid, althans, als je het systeem niet illegaal wilt jailbreaken enzo.

 • Wesley Fabry

  10 januari 2017 om 7:33

  Als je bij instellingen – iTunes en App Store de opties ‘apps’ uitschakeld zullen deze niet automatisch worden bijgewerkt. De App Store kun je bijvoorbeeld tijdelijk verwijderen via Beperkingen: https://www.appletips.nl/ios-installeren-van-apps-en-in-app-aankopen-uitschakelen/

 • AppleShit

  10 januari 2017 om 9:47

  Hoi Wesley,

  als het is zoals jij zegt dan zou dat heel mooi zijn, maar in mijn geval werkt dat dus echt niet. Alles staat uitgeschakeld! Toch is de Appstore te openen en zijn *alle apps* met één misplaatste vingerdruk op ‘alles bijwerken’ nu in update status. Onsuccesvol, want te weinig geheugen. Ofwel, ik heb hier best last van!

  Bedankt voor je reacties!

 • Roos

  25 januari 2017 om 19:56

  Wat moet je doen als je je wachtwoord bent vergeten van iets te downloaden

 • Wesley Fabry

  25 januari 2017 om 20:00

  @roos hier vind je wat tips: https://www.appletips.nl/apple-id-icloud-wachtwoord-vergeten/

Een reactie toevoegen: