31 maart 2016

NieuwsMaak een reservekopie op Wereld back-up dag

Logo wereld back up dag is blauw met een pijl en wereldbol

Het klinkt misschien gek, maar vandaag is wereldwijd uitgeroepen tot 'World Backup day'. Het is erg belangrijk om regelmatig een back-up te maken van al je bestanden, documenten, persoonlijke data etc.

Om het belang hiervan te benadrukken is deze speciale dag in het leven geroepen, want het kan zomaar gebeuren dat morgen je Mac, iPhone, iPod, iPad, Apple Watch, etc. stuk gaat of erger nog, gestolen wordt.

Apple heeft verschillende mogelijkheden om een back-up (reservekopie) te maken. In OS X kun je dit doen via Time Machine en in iOS is iCloud de ideale mogelijkheid. Hoe je dit precies doet lees je hieronder terug.

Een externe harde schijf instellen voor Time Machine
Een iCloud reservekopie (back-up) instellen
Een iPhone, iPad of iPod reservekopie maken via iTunes
Een Apple Watch reservekopie maken

Via iTunes kun je ook een reservekopie maken, koppel je iDevice aan je computer met de USB-kabel en open iTunes. Navigeer naar je iDevice, klik in de kolom op 'Overzicht' en vervolgens op 'Maak reservekopie'.

Via de website 'worldbackupday' kun je een eed afleggen dat je op 31 maart een back-up maakt van al je belangrijke documenten en kostbare herinneringen. Meer info over deze dag lees je hier terug.

Lees ook: Codeer je iPhone, iPad of iPod Touch reservekopie

Bijgewerkt artikel, origineel van 31/03/2015Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!