7 oktober 2016

iOS 10 bugs en problemen oplossen

iOS 10Oplossingen voor de meest voorkomende iOS 10 bugs en problemen

Het is haast niet te vermijden dat er in iedere nieuwe versie van iOS bugs ontstaan. Helaas bevat iOS 10 ook enkele bugs. Meestal gaat het om kleine fouten zoals tekst dat niet (goed) is vertaald of zitten er kleine foutjes in de interface (ontbreken van icons).

Er zijn echter ook een aantal bugs die de functionaliteit van je iPhone of iPad drastisch kunnen beperken. Hieronder vind je een overzicht van bekende bugs en hoe je ze kunt verhelpen. Staat het probleem of bug er niet tussen, meldt deze dan in de reacties zodat we ermee aan de slag kunnen.

iPhone valt uit bij batterij percentage van 30% of hoger

Valt je iPhone of iPad uit bij batterij percentage van 30% of hoger of wordt het percentage verkeerd weergegeven? Klik dan hier om enkele oplossingen te bekijken in een apart artikel.

Mijn thuisknop is stuk en kan niet ontgrendelen wat nu?

In iOS 10 moet je jouw iDevice ontgrendelen door op de thuisknop te drukken, dat is knap lastig als je thuisknop (Home Buttom) stuk is. Daarom raden we met klem aan nog niet te updaten naar iOS 10. Mocht je dit toch willen kun je het beste onder iOS 9 AssistieveTouch inschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid (meer info). Let wel op, mocht je toestel geblokkeerd geraken of moeten worden hersteld dan kun je deze niet meer ontgrendelen o.w.v. de defecte thuisknop. Apple werkt momenteel aan een oplossing maar voorlopig wordt het dus aangeraden om toestellen waarvan de home button defect is en buiten garantie zijn, niet te gaan updaten naar iOS 10 of de thuisknop te laten repareren.

iPhone of iPad vindt geen iOS 10 update

Ben je (publieke) beta-tester geweest dan heb je ongetwijfeld de Golden Master geïnstalleerd. Dit is eigenlijk de definitieve versie van iOS 10, daarom krijg je nu geen update. Zodra er weer een nieuwe beta beschikbaar is krijg jij een update. Wil je de beta's niet meer testen dan moet je het profiel verwijderen, dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Profielen ▸ selecteer het beta profiel ▸ tik op 'Verwijder' profiel. Bij de eerst volgende officiële update voor iOS 10 krijg jij ook deze update en kun je updaten. Onthoud dat de golden master gelijk is aan de definitieve versie van iOS.

Update loopt vast tijdens het installeren (bricked)

Sommige iOS gebruikers die hebben geupdate 'Over the Air' melden problemen tijdens het installeren van iOS 10. Door een onbekende fout loopt de installatie vast en kan deze niet meer uitgevoerd worden. Vooral iPad Pro 9.7", iPhone 6s (Plus) en iPhone SE gebruikers hebben hier last van. Het enige wat je kun doen is de iPhone of iPad herstellen via herstelmodus.

Schakel het apparaat volledig uit en druk de thuisknop (home button) in van je iDevice. Sluit je deze aan op je Mac of PC met de USB-kabel terwijl je de thuisknop indrukt. Laat de thuisknop los wanneer je het iTunes logo ziet verschijnen op je iDevice, klik in iTunes op 'Herstel' in het pop-up venster. Je iOS-apparaat wordt nu hersteld en de iOS 10 update wordt geïnstalleerd via iTunes. Daarna kun je een iCloud-reservekopie terugzetten zodat er geen gegevens verloren gaan. Heb je geen reservekopie? Dan moet je helaas je iDevice als nieuw instellen. Als herstelmodus niet helpt kun je jouw iDevice ook herstellen in DFU-mode.

Volgens Apple is dit probleem opgelost en kun je nu veilig updaten

Wifi problemen

Valt regelmatig je verbinding weg of kun je helemaal geen verbinding meer maken met je draadloze netwerk dan kan het zijn dat iOS 10 voor problemen zorgt. Dit is vooral het geval bij de oudere generaties iPad en de iPhone 5, gelukkig is het vrij eenvoudig op te lossen. Navigeer naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel netwerkinstellingen. Maak hierna opnieuw verbinding met het wifi netwerk en het probleem zou opgelost moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn dien je de locatievoorziening voor wifi uit te schakelen. Dit kun je doen via: Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Wifinetwerken.

wifi problemen oplossen op een iPhone of iPad

Batterij van iPhone of iPad snel leeg

Het snel afnemen van de batterijduur is een jaarlijks terugkomend probleem bij iOS-updates, hier is vrij weinig aan te doen en komt vaak omdat er achterliggende rommel van de vorige update achterblijft en je veel meer je iPhone, iPad of iPod Touch gebruikt om alle nieuwe functies te testen. Het is daarom ook beter iOS-updates uit te voeren via iTunes in plaats van direct op je toestel.

iOS 10 zet de helderheid van het scherm op maximum, dit kun je het beste terugdringen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid. Daarnaast kun je het beste via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Ververs op achtergrond ▸ deze optie kun je het beste voorlopig helemaal uitschakelen of enkel de apps inschakelen die je echt nodig hebt op de achtergrond.

apps verversen op achtergrond uitschakelen in iOS

Tot slot kun je de batterij opnieuw kalibreren. Mocht dit allemaal niet helpen is het aan te raden je iPhone te herstellen.

Ik kan de nieuwe effecten in de Berichten app niet vinden

Iedereen wil natuurlijk direct de nieuwe effecten in de Berichten applicatie proberen. Maar waar zijn ze dan? Het is misschien vrij onduidelijk, maar de nieuwe effecten zitten een beetje verstopt. Leg je vinger op de verstuur-knop of gebruik 3D Touch om de effecten in te laden. Meer over de nieuwe Berichten applicatie en hoe je alle effecten moet activeren lees je hier terug.

Berichten iOS 10 bugs effect iphone

Effecten in Berichten werken niet

Wanneer je bovenstaande toepast en nog steeds geen berichten met effecten kan versturen of ontvangen, dan heb je wellicht 'Verminder beweging' ingeschakeld. Dit kun je uitschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Verminder beweging ▸ schakel dit uit. Je zal merken dat je nu wel gebruik kunt maken van de effect in Berichten.

Het updaten en verwijderen van apps werkt niet

Sommige gebruikers melden dat het updaten van apps niet werkt, de update blijft hangen. Het gevolg hiervan is dat de app niet meer verwijderd kan worden. Het enige wat je dan kunt doen is je iPhone of iPad geforceerd herstarten. Dit doe je door de thuisknop en aan/uit knop tegelijkertijd in te drukken tot het Apple Logo verschijnt. Het iDevice wordt herstart, ga daarna naar Instellingen ▸ iTunes en App Store ▸ tik op je Apple ID, log uit en daarna opnieuw in om de apps te kunnen updaten.

Toegangsscherm kan niet worden ontgrendeld

Het veeg om te ontgrendelen in met de komst van iOS 10 verdwenen, nu moet je jouw iPhone of iPad ontgrendelen door de thuisknop in te drukken. Als Touch ID is ingeschakeld kun je ook eerst je vinder op de thuisknop leggen om je iDevice te ontgrendelen. Zo kun je acties uitvoeren op het toegangsscherm zonder deze te ontgrendelen. Uitgebreide info en extra opties lees je hier.

iOS 10 bugs toegangsscherm ontgrendelen

Siri en problemen met geluiden in WhatsApp voor iOS 10 oplossen

Kun je Siri niet gebruiken in combinatie met WhatsApp en werken de zelfgekozen geluiden niet meer? Deze problemen zijn gelukkig eenvoudig op te lossen. Siri moet je activeren via Instellingen ▸ Siri ▸ Appondersteuning ▸ Schakel de chatdienst in. De geluidsproblemen kun je oplossen door je iPhone geforceerd te herstarten via deze procedure. Zijn de avatars in de Widget van de chatdienst afgekapt? Dan is dit de fout van WhatsApp, en heeft te maken met de naam die over twee regels wordt uitgeschreven. Het is wachten op een update hiervoor. Ook lijkt het antwoorden op WhatsApp-berichten niet meer te werken vanuit een melding. Dat is niet helemaal waar, dit komt door de nieuwe verrijkte meldingen. Hoe die werken lees je hier terug.

Automatisch slot kan niet worden gewijzigd in iOS 10

Ben je de instellingen voor het automtisch slot kwijt? Deze optie vind je nu op je iPhone of iPad terug via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid ▸ Automatisch Slot.

Lees ook: WhatsApp gebruiken via Siri, widget en toegangsscherm in iOS 10

Eventueel oplossingen voor overige problemen en iOS 10 bugs

Problemen met het mobiele netwerk oplossen
Oplossing voor verbindingsproblemen met bluetooth apparaten
Instellingen die in het grijs worden weergegeven herstellen
Oplossingen voor een trage Safari

Origineel artikel van 13/09/16, geupdate i.v.m. met nieuwe bugsReacties


 • Steven

  14 september 2016 om 20:53

  Als ik ergens een bericht typ, in de berichten app, whatsapp, zelfs reageren op dit via safari, dan loopt de openstaande app vast en valt uit. Vooral als ik een leesteken wil gebruiken.
  Ik kan dus nergens geen bericht meer versturen na de update naar ios 10.
  Iphone 6s 64gb

 • Marcel

  15 september 2016 om 10:41

  Iphone 5, als je nu in het toestel wilt komen moet je de homeknop indrukken om het toestel te activeren en daarna moet je nog een keer drukken om de code in te voeren. 2 Keer homeknop t.o.v. 1 keer in het oude systeem.

  Is hier misschien een andere mogelijkheid voor. De knop aanpassen naar de oude veegstand via ibackupbot lukt niet.

 • Nanne

  15 september 2016 om 11:16

  Nog een bug…….het geluid van een binnenkomend appje in whatsapp is niet te veranderen.
  Je kunt wel een ander geluid selecteren in de instellingen van whatsapp maar het geluid verandert niet helaas.

 • Ramon

  15 september 2016 om 11:58

  MIjn talen zijn Nederlands en Engels op iPad en iPhone, maar apple geeft Duitse woorden als suggestie en verandert woorden in Duits

 • peter

  15 september 2016 om 16:21

  De watsapp telefoon gesprekken worden voortaan ook bij de normale recente telefoon berichten opgeslagen, kan dit gewijzigd worden?

 • Marc

  15 september 2016 om 16:50

  Na update naar ios 10 werkt het automatisch ruimte vrijmaken dmv trukje huren film (groter dan vrijd ruimte) niet meer! Iemand idee?

 • André

  15 september 2016 om 19:08

  Na de update heb ik geen profiel foto’s bij de contacten in telefoon meer.

 • Frank

  15 september 2016 om 19:14

  Kan e-mails op iPhone niet meer in keer naar prullenmand brengen.
  Met 9.3.5 lukte dit wel.
  Nu één voor één verwijderen….zucht

 • Coea

  15 september 2016 om 19:24

  Ik kan spotify niet meer opstarten via het Sonos systeem na de iOS update. Sonos heeft geen oplossing. Zijn er nog meer met dit probleem?

 • Werner

  15 september 2016 om 19:27

  Mijn muziekvideo’s die ik in t-tunes gekocht heb zijn allemaal weg en als je ze opnieuw koopt komen ze niet op je iPad of iPhone???????????

 • anoniem

  15 september 2016 om 19:30

  ik kan geen onzichtbare inkt enzo gebruiken bij een bericht via imessage. heb de tip met de instelling al gebruikt maar helpt niet

 • Wesley Fabry

  15 september 2016 om 19:57

  @steven even je iPhone geforceerd herstarten, helpt dit? Je iDevice kun je geforceerd herstarten via deze procedure: http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/

  @Marcel dat is in beetje het nieuwe principe van Apple, eerst activeren zodat je op de meldingen kunt inspelen en daarna eventueel ontgrendelen. Dit is niet aan te passen.

  @nanne dat klopt een geforceerde herstart zou helpen, meer info lees je in het artikel

  @ramon juiste woordenboeken ingesteld? Instellingen – algemeen – woordenboek

  @peter dit is nieuw en niet aan te passen.

  @mark dat was ook een ‘bug’ die nu is opgelost.

  @Andre je iPhone of iPad eens herstarten?

  @frank klopt, die optie is er (lees:weer) uitgehaald

  @coea wachten op een update van Sonos of spotify lijkt mij

  @werner heb je al eens opnieuw ingelogd in de iTunes Store? Instellingen – iTunes en App store

  @anoniem wat voor iPhone heb je?

 • Daphne

  15 september 2016 om 21:23

  Na de update van ios 10 is mijn iPhone 6 heel erg traag geworden, loopt de batterij leeg, telefoon wordt heel erg warm en de apps sluiten onverwachts als je ergens mee bezig bent….is dit normaal?

 • Wesley Fabry

  15 september 2016 om 21:25

  @daphne het is niet normaal,
  Maar ook niet vreemd. Al een geforceerd herstart? Je iDevice kun je geforceerd herstarten via deze procedure: http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/

 • Nanne

  15 september 2016 om 22:00

  De oplossing van het geluid van whatsapp ook al gelezen. Je iphone helemaal uit- en aanzetten en het is opgelost.

 • Lora Bosch

  16 september 2016 om 10:35

  Kan in het berichten centrum geen meldingen aanklikken..
  Dus ik moet naar de app om te reageren ipv van in het berichtencemtrum op het bericht te tikken en je er automatisch heen gaat. De ene keer pakt die hem gelijk en de andere keer kan ik blijven klikken maar die hij niks..
  Weet iemand of dit opgelost kan worden of dat er meerdere last van hebben
  Iphone 6s 16gb

 • Wesley Fabry

  16 september 2016 om 10:46

  @lora de werking van de meldingen is aangepast, bekijk hier hoe het werkt: https://www.appletips.nl/ios-10-interactieve-meldingen-beta/

 • Lora Bosch

  16 september 2016 om 11:29

  Thnx! heb het even doorgelezen, maar snap nog steeds niet waarom hij het de ene keer wel doet, dus als ik erop klik en gaat gelijk naar de app. en de andere keer kan ik op de melding blijven klikken maar doet dan helemaal niks en moet dus harder op het scherm drukken en opnieuw klikken om naar het bericht te gaan in die bepaalde app. Hoop dat je het een beetje snapt haha

 • Wesley Fabry

  16 september 2016 om 11:41

  @lora ja lijkt inderdaad een klein foutje te zijn. Misschien wordt opgelost via een geforceerde herstart? Je iDevice kun je geforceerd herstarten via deze procedure: http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/

 • Jampie

  16 september 2016 om 18:42

  In het hoofdscherm zijn datum tijd en batterijpercentahe verdwenen.echt heeeel irritant. Betekent dat je eerst een handeling moetverrichten om bv te zien hoe last het is. Echt een achteruitgang.
  En ineens heeft mijn whatsapp geen apart geluid meet. Ook achteruitgang.

 • Frank T

  16 september 2016 om 20:04

  Het lettertype in mail is superklein, eigenlijk niet leesbaar.
  Is dit een instelling?

 • Annelien

  17 september 2016 om 0:48

  Ik kan geen apps meer downloaden, ik had eerst de bètaversie van IOS 10, data had ik geen problemen, nu als ik een app wil downloaden krijg ik een melding dat ik eerst akkoord moet gaan met de nieuwe voorwaarden in de itunes store, vervolgens klik ik op oke, dan probeert hij de itunes store te openen en krijg ik al vrij snel een melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de itunes store, ik heb mijn telefoon al een keer opnieuw opgestart en het met 4g geprobeert maar niets werkt, ik kan dus geen apps downloaden op mijn iphone 6s

 • Maury Tanghe

  17 september 2016 om 1:11

  mijn iPhone laadt niet meer op na de update naar iOS 10.
  Heb al meerdere oplaadkabels gebruikt, maar hij wil niet opladen.
  Hij geeft wel aan dat hij oplaadt, maar hij gaat juist leeg.

  wat moet ik doen?

 • Wesley Fabry

  17 september 2016 om 6:35

  @annelien nog steeds last van? Gisteren leek het vooral een probleem in de App Store zelf te zijn. Anders je iDevice geforceerd herstarten.

  @maury deze tips al geprobeerd?: https://www.appletips.nl/iphone-opladen-oplossingen/

 • Gj

  17 september 2016 om 9:21

  De Zalando app en website links niet meer naar de betaal site van ING
  Deze ” pop up ” word door ios 10 geblokkeerd ?

 • Wesley Fabry

  17 september 2016 om 12:21

  @gj klopt hebben meer banken last van op het moment.

 • Dennis

  17 september 2016 om 13:07

  Hoi,
  heb hetzelfde probleem als Annelien: iTunes 12.5.1 herkent mijn iPhone 6s met IOS10 niet meer.
  Heeft iemand een oplossing?

 • Carmen

  17 september 2016 om 14:24

  Buiten de titel krijg ik verder geen toegang tot de onderstaande uitleg zoals vroeger. Wat moet ik doen om dit te herstellen.

 • Jan

  17 september 2016 om 18:07

  Na de update naar iOS 10 kan ik geen foto’s meer versturen die zijn gemaakt / opgeslagen met de laatste iOS 9 versie. Is dit een bug of doe ik iets niet goed ??

 • Johan

  17 september 2016 om 18:16

  Als ik mijn website (www.skidiz.nl) open in Safari is het beginfilmpje niet te zien (ik zie een wit vlak met een ‘draaitje. Als ik de website open met Firefox is alles in orde. Wat is hier met Safari aan de hand? Wie weet een oplossing. Onder iOS9 was alle normaal.

 • Gwendoline

  18 september 2016 om 0:49

  Kan nog steeds geen verborgen berichten sturen of foto’s of andere speciale extras die iOS 10 heeft toegevoegd

 • Wesley Fabry

  18 september 2016 om 0:55

  @dennis itunes opnieuw downloaden? https://support.apple.com/kb/DL1814?locale=nl_NL

  @jan ook niet na een geforceerde herstart?

  @johan Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts of leden weten misschien een oplossing…

  @gwendoline wat voor iPhone heb je? Tips gevolgd in bovenstaand artikel?

 • Michel

  18 september 2016 om 14:17

  Touch Id werkt niet meer na IOS update 10.0.1 op mijn Iphone 5S, tot juist voor de update geen enkel probleem, als ik touch ID wil inschakelen geeft hij altijd mislukt aan, na op en afzetten kan ik weer een vingerafrduk toevoegen maar dan stopt het plotseling en moet ik de procedure annuleren, wat is hier aan de hand, moet softwarematig zijn , op ios 9 nooit problemen met gehad, een zeer vervelende bug.

 • Miranda

  18 september 2016 om 18:38

  Iphone 6 iOS 10.0.1

  Ik kan geen foto’s of afbeeldingen opslaan vanuit de email, naar mijn foto albums.
  Hoe kan ik dit verhelpen?

 • Robby

  18 september 2016 om 21:15

  Mijn PC dedecteert mijn i-phone niet meer. Ik kan dus mijn foto’s niet meer overzetten van mijn iphone naar mijn PC. Ik kan ook geen afbeeldingen meer opslaan met mijnn iphone.

 • Wesley Fabry

  18 september 2016 om 21:18

  iTunes voor windows bevat een bug waardoor de iPhone en iPad niet wordt herkend. Dit moet Apple oplossen en zal vast zo snel mogelijk worden opgelost.

 • Hans

  19 september 2016 om 1:56

  Automatische vergrendeling werkt niet meer na update,

 • Tissa van de Wege

  19 september 2016 om 8:18

  Sinds iOS 10 kan ik geen foto of andere bijlage meer erbij versturen. Graag zie ik deze functie weer terug.
  Ook wil ik de zaklampfunctie weer terug.
  Waarom moet ik in mijn iPhone 6 Plus de homebutton INDRUKKEN?

 • Wesley Fabry

  19 september 2016 om 8:30

  @Hans, dit werkt normaal gewoon nog zoals voorheen. Je iPhone eens geforceerd herstarten?

  @Tissa, de zaklamp-functie vind je nog steeds terug in het eerste bedieningspaneel (meer info), het indrukken van de thuisknop is nu de nieuwe manier van ontgrendelen (meer info). Je kunt eventueel ook Touch ID gebruiken (meer info). Een foto of bijlage in mail toevoegen werkt ook nog zoals voorheen, leg je vinger op een lege ruimte in de mail om het pop-up venster te activeren of tik dubbel op een lege ruimte in de mail. Tik op de driehoekjes tot je foto/bijlage ziet.

 • Gwendolyn

  19 september 2016 om 8:43

  Na de update doet whatsapp het helemaal niet meer ?!
  is ook niet te verwijderen om er evt daarna weer opnieuw op te zetten ?

 • Wesley Fabry

  19 september 2016 om 8:46

  @gwendolyn herstart je iPhone eens, verwijderen van whatsapp doe je door je vinger op de app te leggen, kruisje te tikken en kiezen voor verwijder. Lukt dit niet? Doe het dan via instellingen – algemeen – beheer opslagruimte – beheer opslag (eerste in de lijst) – de lijst wordt geopend – tik op whatsapp – verwijder app.

 • Ruth

  19 september 2016 om 9:59

  Siri kan in IOS 10 met Iphone 6s niet meer helemaal uitgezet worden. Wat is de oplossing?

 • Moon

  19 september 2016 om 10:34

  Bij mijn iPhone 5 zijn alle verjaardagen naar een dag later gezet???

  En in de gezondheid app kun je in je medisch dossier bij SOS nummer niet kiezen voor iemand uit je favourieten.

 • Denise

  19 september 2016 om 11:20

  Na de update kan ik het geluid van mn whatsapp niet meer aanpassen. Geluid vd wekker doet het niet meer en ik kan geen video’s meer afspelen.

 • Bob

  19 september 2016 om 11:20

  Mijn iPhone 7 loopt soms vast in apps moet hem dan via de uit-knop en volume uitzetten. Hebben meer mensen dat?

 • Wesley Fabry

  19 september 2016 om 11:55

  @ruth check dit even: https://www.appletips.nl/siri-en-voice-control-uitschakelen/

  @moon controleer de tijdzone even bij Instellingen ▸ Agenda, de SOS -contacten moet je nu handmatig 1 voor 1 instellen. Medisch ID ▸ Wijzig (onderaan) ▸ Voeg SOS-contactpersoon toe

  @Denise Whatsapp probleem wordt in bovenstaand artikel behandeld, een herstart helpt voor beide problemen.

  @Bob hangt af welke apps, sommige apps zijn nog niet geoptimaliseerd voor iOS 10 en kunnen problemen geven.

 • ETBoersma

  19 september 2016 om 12:00

  Na ios 10.1 update geen TuneIn symbool zichtbaar op CarPlay

 • Marga

  19 september 2016 om 12:12

  Ik wil, zoals ik altijd gehad heb, mijn beginscherm wit hebben (dus alle Apps tegen een witte achtergrond). Dat lukt mij nu niet meer, de achtergrond kleurt grijs… Grrrrrr….. Ik word hier kriegel van…. Hoe krijg ik dit opgelost?

 • Ruth

  19 september 2016 om 12:56

  Siri uitzetten: @wesley fabry: dank voor de tip, het werkt nu prima

 • Henk

  19 september 2016 om 14:39

  Er knipperen picsels in mijn scherm (iPhone 6) na het updaten naar i.o.s. 10.
  Komt dit door de update of ligt dit aan mijn scherm?

 • rudi

  19 september 2016 om 15:03

  tijdens upgrade van iPhone 6 naar IOS 10 staat mijn linkedin app op wachten ? krijg hem niet open en kan hem ook niet verwijderen ?

 • Robert Esseboom

  19 september 2016 om 15:03

  Ik heb een 6 plus.
  na het downloaded en installeren van iOS 10 heb ik de navolgende problemen met mijn scherm;
  – eerste kwartier (ongeveer) na harder reset reageert e scherm vreemd. druk links onder app rechts boven reageert er op.
  – op onverklaarbare momenten gaat de app zelf aan de gang (openen deel schermen en camera enz)
  heeft u een idee hoe ik dit kan oplossen?

 • Hans

  19 september 2016 om 17:23

  @Wesley dat gebeurt bij mijn iPad.

  Verder vindt zowel de iPad als de iPhone de WiFi plotseling niet veilig meer, melding beveiligingsadvies…….

 • Gwendoline

  19 september 2016 om 17:52

  Ik heb een iPhone 5c en ja alles geprobeerd opnieuw opstarten geforceerd starten niks werkt

 • Gwendolyn

  19 september 2016 om 17:53

  @Wesley Fabry …. Heel apartt want in beheer opslag komt heel whatsapp ook niet voor ?!
  En oo scherm blijft het maar hangen op ” wachten”

 • Wesley Fabry

  20 september 2016 om 12:08

  @ETBoersma Je kunt nu carplay apps instellen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Carplay ▸ je auto

  @marga voor de leesbaarheid heeft apple geheel wit inderdaad verwijderd en wordt dit grijzer weergegeven. Helaas niet aan te passen.

  @Henk de kans is klein dat dit door de update komt, even in de gaten houden of het erger wordt. Nog garantie? Ga dan even langs bij een Apple Store of contacteer ze via Support

  @Rudi en @Gwendolyn probeer deze tip even

  @Robert Dat is inderdaad vreemd maar moeilijk te beoordelen. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl liefst met video. Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

  @Hans Is je netwerk beveiligd met een wachtwoord? Waarschijnlijk niet en daarom krijg je die boodschap te zien.

 • wendy

  20 september 2016 om 12:20

  hoi, wie kan mij helpen??? Mijn navigatie blijft voortdurend hangen… zoawel de standaard als de tomtom, google maps… heel frustrerend! Is vanaf ios10 installatie.

 • Ches

  20 september 2016 om 13:07

  Hi,

  Is er al een oplossing voor de defecte homebutton?
  Ik heb nog steeds een iphone 5S dat vast blijft hangen op het ‘druk op de thuisknop om bij te werken’ scherm.

 • Mina

  20 september 2016 om 15:09

  Hoi! Voordat ik de IOS10 ging downloaden, kreeg ik een melding dat een aantal apps zouden worden verwijderd en nadat het gedownload was, teruggezet werd. Dit is gebeurt, echter ik kan de apps die terug zijn gekomen niet openen en wanneer ik er op klik staat er wachten al dagenlang. Ik kan ze via app store ook niet weer downloaden, omdat ze niet verwijderd kunnen worden, hoevaak ik dat ook doe. Ik heb de tip gelezen en geprobeerd, om de device aan en uit te zetten en herstarten. En om vervolgend je apple id uit te loggen en erna in te loggen. Ik heb jullie tip toegepast alleen nog steeds geen resultaat :(! Ik heb die apps echt dringend nodig! Is er een oplossing?

 • Wesley Fabry

  20 september 2016 om 15:54

  @mini dat is erg vervelend, als je gebruikmaakt van iCloud-reservekopie kun je het beste je iPhone herstellen en een reservekopie terugzetten. Herstellen kan via Instellingen ▸ Algemeen ▸ stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen. De kopie tergzetten, klik hier.

 • Ilonka

  20 september 2016 om 18:11

  Ik heb een iPhone 6s en sinds de update naar iOS 10 wordt mijn notities automatisch afgesloten. Ik kan nu geen notitie meer toevoegen of kezen, want dan is het alweer afgesloten. Telefoon heb ik al opnieuw opgestart en geforceerd opgestart. Wat kan ik nog meer doen om mijn notities in te zien en aan te passen

 • Hanna

  20 september 2016 om 19:04

  Internetbankieren geeft problemen bankrekening is niet meer in te zien omdat het bankrekening nummer wordt aangezien voor een telefoonnummer. Spijt als haar op mijn hoofd dat ik deze update erop heb gezet want dit is slechts een van de vele problemen.

 • Wesley Fabry

  20 september 2016 om 19:05

  Bij aanhoudende problemen kun je nog altijd downgraden: https://www.appletips.nl/ios-10-downgraden/

 • Karrie

  20 september 2016 om 21:15

  Mijn iphone 5s blijft sinds de update heel vaak hangen. Geen zwart scherm ofzo maar gewoon op het scherm dat ik op dat moment gebruik (vnl bij instagram en fb). De touchscreen werkt op dat moment ook niet meer. Of misschien is het wel enkel de touchscreen die dan niet meer werkt. Iemand dit ook en idee wat je er aan kunt doen?

 • Maartje

  20 september 2016 om 22:37

  Ik heb sinds update problemen met de synchronisatie van mijn hotmail-account. Ik zie in inbox op mijn iPad e-mails die ik op mijn iPhone niet zie en omgekeerd. Hoogst irritant want zo mis ik dus binnenkomende e-mails.

 • Hans

  21 september 2016 om 1:22

  @Wesley mijn netwerk is beveiligd met een wachtwoord! Het probleem met de automatische vergrendeling is dankzij jouw tip opgelost!

 • Ruth

  21 september 2016 om 8:50

  Heb Iphone 6s en sinds update ios10 kan Ik als ik iets wil plakken in bijv. een mail dit niet meteen op een nieuwe regel plakken, maar moet ik eerst een spatie zetten en dan plakken. Als je dat niet doet kan je het woord of de tekst niet plakken in je mail.

 • Ruth

  21 september 2016 om 10:16

  aanvulling op plakprobleem in mail: ook als ik iets wil selecteren aan het begin van een zin lukt dat niet. Ik moet naar het volgende woord gaan om de functie selecteren te zien en dan kan ik het woord aan het begin van een zin selecteren.

 • Ruth

  21 september 2016 om 10:25

  alle items uit tekstvervanging die ik ooit ingevoerd had zijn weg

 • Wesley Fabry

  21 september 2016 om 10:35

  @Karrie Heb je jouw iPhone al eens geforceerd herstart?

  @Maartje Hotmail en iOS zijn nooit echt vrienden geweest, je kunt jouw account opnieuw toevoegen, kijken of het helpt. Geen garantie.

  @Ruth is inderdaad een bugje, dubbeltikken op de eerste regel werkt wel nog om het pop-up venster weer te geven. Helaas zijn bij meerdere mensen de tekstvervangingen weg. Helaas weinig aan te doen. Je kunt de iPhone herstellen en een oude reservekopie terug zetten. Wie iCloud gebruikt heeft geluk, want de tekstvervangingen worden gesynchroniseerd en online bewaard.

 • Ruth

  21 september 2016 om 11:18

  @Wesley dank je wel voor de tip.
  wat bedoel je met wie Icloud gebruikt heeft geluk, want tekstvervanging wordt bewaard. bedoel je in het geval je een oude reserve kopie terugzet?
  ik gebruik nl. Icloud, maar zal niet een reservecopie terugzetten.

 • Wesley Fabry

  21 september 2016 om 11:23

  @Ruth als je iCloud gebruikt zijn de tekstvervangingen normaal nog aanwezig in iCloud. Je kunt eventueel iCloud herstellen: https://www.appletips.nl/icloud-herstellen-en-veilig-uitschakelen/ Misschien helpt het.

 • J. Dee

  21 september 2016 om 16:30

  Ik mis de instelling voor de automatische vergrendeling na een ingestelde tijd.
  Ligt dat aan mij of bestaat die instelling niet meer?

 • Bo

  21 september 2016 om 17:45

  Mijn iphone reageert nauwlijks meer en als ik aan het typen ben dan wil ik bijv. iets verwijderen en dan drukt die op spatie. of dan wil ik de apps weg klikken en dat reageert die niet meer…
  heb je hier een oplossing voor?

 • Wesley Fabry

  21 september 2016 om 18:50

  @bo heb je de iPhone al eens geforceerd herstart? Je iDevice kun je geforceerd herstarten via deze procedure: http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/ mocht dit niet helpen kun je beter de iPhone herstellen via iTunes en daarna een reservekopie terug zetten.

 • Karrie

  21 september 2016 om 21:45

  @Wesley, bedankt voor de tip, ik heb het geprobeerd maar het heeft het probleem helaas niet opgelost. Ik kwam er nu achter dat hij het ook doet als ik op internet zit, als ik dan aan het scrollen ben stopt hij ineens even een paar seconden en reageert hij niet op de touchscreen, ook als ik bijv dubbel op de homeknop druk om apps te sluiten die open staan dan kan ik soms even een paar seconden geen apps wegvegen.

 • Syl

  22 september 2016 om 0:56

  Sinds de update naar IOS 10 wil mijn Iphone 6 apps het scherm niet meer automatisch draaien als ik mijn telefoon horizontaal houd. Scherm blijft in portret stand. Heel irritant bij kijken van foto’s en gebruik navigatie(apps). Iphone al een keer herstart maar probleem niet opgelost

 • Wesley Fabry

  22 september 2016 om 8:26

  @karrie dan kun je het beste je iPhone herstellen via iTunes en daarna een reservekopie terugzetten.

  @Syl Staat de vergrendeling voor rotatie niet aan? Veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het bedieningspaneel te activeren. Navigeer naar het eerste paneel en tik op hangslotje met draaiende pijl rechtsboven. Als deze rood is, is de rotatie vergrendeld, geen kleur is uit (wat je dus moet hebben).

 • Wara

  22 september 2016 om 8:50

  Sinds de update, als mijn gsm koppelt met mijn carkit via bluetooth, gaat hij altijd de muziek via de carkit willen laten spelen. Mijn radio valt dan steeds uit.
  ik moet dan handmatig in de telefoon muziek via de Iphone laten gaan. Dan komt de radio terug. Maar nu moet ik dat elke keer doen als ik in de auto stap.

 • Jan

  22 september 2016 om 10:06

  Bij mij zijn bijna alle verjaardagen in mijn agenda na de update een dag vroeger gezet! Ook in contactpersonen zijn de data veranderd!

 • Melanie

  22 september 2016 om 12:02

  Ik kan mijn apps nog steeds niet downloaden of verwijderen.
  Ook niet na geforceerd herstarten. wat kan ik nog meer proberen?

 • Kristien

  22 september 2016 om 14:27

  Ik kan foto selecteren om door te mailen of via een bericht te versturen, maar in volgende stap krijg ik schermmelding “voorbereiden” en gebeurt er verder niets meer ? Hoe kan ik opnieuw vanuit mijn foto’s deze mailen of via bericht versturen aub?

 • Monique Reubsaet

  22 september 2016 om 17:31

  Ik heb een iPhone 6 en sinds de update naar iOS 10 worden mijn notities automatisch afgesloten. Ik kan nu geen notitie meer toevoegen of kiezen, want dan is het alweer afgesloten. Telefoon heb ik al opnieuw opgestart. Wat kan ik nog meer doen om mijn notities in te zien en aan te passen ?

 • Rosw

  22 september 2016 om 20:34

  Sinds de ios10 versie is de synchronisatie vanuit agenda (vaste pc) outlook naar agenda app weer dramatisch…aanpassingen in de afspraak leidt tot verdwijnen van de afspraak in zijn geheel in de app, aanpassingen in de afspraak in outlook op vaste pc voert ie weer niet door in agendaapp…kortom…je vertrouwt je agenda -app voor geen meter meer…iemand bekend met dit probleem?

 • Jeroen

  23 september 2016 om 9:06

  Na iOS 10 update is mijn automatisch vergrendelen verdwenen onder instellingen/algemeen/….
  Waar deze voorheen wel stond.

 • Wesley Fabry

  23 september 2016 om 9:14

  Het automatisch slot kun je nu benaderen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid

 • Tanguy

  23 september 2016 om 9:27

  Ik kan mijn mail niet ophalen via de mail app van apple, sommige games willen niet opstarten en/of sluiten zichzelf weer af en mijn app van delijn (openbaar vervoer van Vlaanderen) opent maar ik kan geen route plannen want ik kan nergens oo drukken in de app.
  Heeft iemand een antwoord om deze problemen op te lossen?

 • Eva

  23 september 2016 om 9:40

  Hallo, ik heb de iphone 5s en sinds de update doet het geluid het niet bij mijn wekker. Ook videos afspelen op youtube, instagram, snapchat ect doen het niet.

 • Wesley Fabry

  23 september 2016 om 10:07

  @Wara Misschien kun je via Instelling ▸ Bluetooth ▸ i-knop naast je auto instellingen aanpassen. Anders zal het voorlopig op de manier zoals je zegt moeten plaatsvinden.

  @Jan Hier hebben meer mensen last van, klopt de tijdzone via Instellingen ▸ Agenda?

  @Melanie dan kun je het beste je iPhone herstellen via iTunes en daarna een reservekopie terugzetten.

  @Kristien Gebruik je iCloud-fotobibliotheek dan moeten wellicht de foto’s eerst gedownload worden. Beste is de foto’s te openen in de foto’s app en daarna proberen toe te voegen.

  @Monique welke dienst gebruik je voor notities? Beste is dan even hiervoor af te melden, iPhone herstarten en daarna opnieuw aanmelden. Hopelijk helpt dat anders kun je het de iPhone herstellen via iTunes en daarna een reservekopie terugzetten.

  @Rosw ik heb helaas geen ervaring met outlook, misschien kun je beter een Agenda app gebruiken die beter overweg kan met Outlook?

  @Jeroen het automatisch slot kun je nu wijzigen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid

  @Tanguy iPhone al eens geforceerd herstart? Helpt dat niet dan kun je het beste je iPhone herstellen via iTunes en daarna een reservekopie terugzetten.

  @Eva Is het geluid wel actief? Veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het bedieningspaneel te activeren. Navigeer naar het tweede paneel. Daaronder vind je de volumebalk terug, hier kun je het geluid aanpassen. Ook kun je Instellingen ▸ Geluiden controleren. Mocht dit goed zijn kun je de iPhone eens geforceerd herstart? Helpt dat niet dan kun je het beste je iPhone herstellen via iTunes en daarna een reservekopie terugzetten.

 • Menno

  23 september 2016 om 10:47

  Ios 10 op iphone 6s plus. Bij het sluiten van een app door op de home knop te drukken gaat mijn scherm op zijn kant en direct weer terug. Ik heb dit vergrendeld in het veegmenu van onder. Soms blijft hij ook steken op de lig stand.

 • Nijhoff

  23 september 2016 om 19:54

  Sinds de update blijft mijn toetsenbord continu hangen, ik typ dan een woord van bijvoorbeeld 8 letters en bij de 2e letter reageert het toetsenbord gewoon niet meer waarna hij het na 2-3 seconden aanvult. Ook in mijn contactenapp werkt hij ontzettend traag, duurt 5-6 seconden voor hij iemand vindt als ik de naam intyp, hetzelfde in de mailapp. Ik heb dan wel 9000 contacten maar heb hier nooit problemen mee gehad. Daarnaast reageert de telefoonapp in de helft van de gevallen niet als ik hem open, bijvoorbeeld bij het intoetsen van een nummer of switchen in de telefoonapp naar contacten. iPhone 6Plus 128GB (Meerdere collega ervaren dezelfde problemen)

 • Ariaan Bohnen

  23 september 2016 om 23:48

  Hai,

  Tot de update van IOS10 op mijn iPhone/iPad kon ik foto’s via een Apple (lightning-sdcard) adapter importeren.
  Sinds de IOS10 update is dit niet meer mogelijk. Hebben jullie daar iets meer over gehoord/gelezen?

  Met vriendelijke groet,

  Ariaan Bohnen

 • Niels

  24 september 2016 om 16:32

  Bij het bellen word die niet vergrendeld met als gevolg dat je altijd op wacht springt

 • Jelmer kok

  24 september 2016 om 21:55

  Ik kan sommige games niet meer opstarten na de iOS 10 kan iemand mij helpen

 • Ger

  24 september 2016 om 23:05

  De camera functie staat niet meer bij het openen rechtsonder in het toestel.. is dit alleen bij mij !!! Heb er anderen nog niet over gehoord

 • Caroline

  25 september 2016 om 12:23

  Na de recentste update kan ik “kaarten” niet meer gebruiken, na het ingeven van een adres gooit Apple “kaarten” er weer uit.
  Iemand een idee?

 • Wesley Fabry

  25 september 2016 om 14:31

  @ger deze kun je nu openen door naar links te vegen op het toegangsscherm

 • Wesley Fabry

  25 september 2016 om 14:35

  @carolien beste is je iPhone geforceerd te herstellen. Je iDevice kun je geforceerd herstarten via deze procedure: http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/ Hopelijk helpt dat anders kun je het de iPhone herstellen via iTunes en daarna een reservekopie terugzetten

 • Rob

  25 september 2016 om 21:50

  Ik weet niet of er meer mensen last van hebben maar als ik mijn iPad air 2 een tijdje niet gebruik en ik start mijn iPad ik swipe naar rechts dan kom ik in het nieuwsoverzicht met mijn widgets, als ik dan bv een nieuwsflits aanklik of een favoriete app aanklik dan opent zich eerst mijn internetpagina met favorieten, ik moet dan internet afsluiten en weer dezelfde handeling uitvoeren zodat zich de goede pagina of app opent. Best wel irritant steeds.

 • Johan

  26 september 2016 om 15:56

  Goedemiddag, ik heb op mijn i-Phone5 IOS10 gedownload echter blijft het een drama. mijn telefoon loop continu vast, de home knop werkt niet meer en als ik de vergrendel knop activeer dan krijg ik de melding uitschakelen. Zelfs het schakelen tussen de apps is niet mogelijk (zonder de telefoon uit te schakelen. Kan echter wel openen vanuit meldingen in het scherm maar kom er dan niet meer uit :-( Ik heb zelfs de 10.0.2 geactiveerd maar helaas geen verbetering….. iemand evt andere tips?

 • Caroline

  26 september 2016 om 18:37

  Na de laatste IOS update kan ik geen foto’s meer importeren van mijn iphone naar mijn mac. Ik krijg steeds de melding dat de foto’s in de filmrol niet kunnen worden weergegeven of geimporteerd worden omdat de iphone beveiligd is met een toegangscode. Ik heb de toegangscode verwijderd en lukt nog steeds niet. wat doe ik verkeerd?
  alvast bedankt

 • anja

  27 september 2016 om 20:50

  Iphone 6 Aantal apps lukt niet om update te laden. Telefoon uitgezet zoals hierboven beschreven staat. Je ziet dat de apps nu grijs zijn (minder gekleurd) Ik kan de apps ook niet gebruiken en ook niet verwijderen. Batterij is snel leeg en alles is traag sites lopen vast.

 • JanVR

  28 september 2016 om 11:56

  Na de laatste IOS 10.0.2 upate heb ik zowel met IBooks als met PerfectReader problemen met het bekijken van PDF Fotoalbums. Na zo’n 20 pagina’s met foto’s worden de foto’s op de volgende pagina’s niet meer zichtbaar, tekst wel en de fotokaders ook, vaak klapt dan de app er helemaal uit. Na opnieuw opstarten kan ik de volgende 20 pagina’s bekijken en gebeurt weer hetzelfde. Het lijkt wel of een cache geheugen volloopt. Het gebeurt bij beide apps. Ligt dus niet aan de app. Iemand een idee?

 • Jan

  28 september 2016 om 16:02

  Ik kon altijd in het toegangscherm tijd en datum zien zonder te ontgrendelen, handig als je geen horloge draagt maar na de update krijg ik een zwart scherm met een muzieknootje en kan ik op play drukken wat overigens niets doet , hoe krijg ik weer de datum en tijd groot in beeld ?

  Gr Jan

 • Sinisa

  28 september 2016 om 20:32

  Na Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Verminder beweging ▸ schakel dit uit.

  Werkt effecten nog steeds niet, en nu ?

 • Marc Braun

  28 september 2016 om 23:04

  Na update naar IOS10 helaas geen wifi meer op iPad en iPhone

  Bovengenoemde opties werken niet

  Ook herstarten netwerkverbinding en wifi router leveren geen resultaat

  HELP

 • Tanja

  29 september 2016 om 21:49

  Tijdens update10.0.2 werden er een aantal apps verwijderd om ruimte te maken en zouden na installatie terug worden gezet. Deze blijven staan in wachten en kunnen niet verwijderd worden. Ze staan ook niet bij beheer opslag dus via die weg niet te verwijderen.geforceerd heropstarten werkt ook niet en uitloggen en terug inloggen bij app store ook niet. Als ik op het icoontje druk en dan verwijderen blijven ze gewoon staan.. Hoe kan ik deze verwijderen en opnieuw installeren?

 • hans

  30 september 2016 om 13:21

  Ik deed een geforceerde heropstart, maar berichten, whatsapp, sms, sturen lukt niet, loopt steeds vast… ik heb een 6plus toestel

 • Pauline

  30 september 2016 om 13:26

  Ik kan na de update geen screenshots meer maken. Er verschijnt gelijk een zwart scherm. Betreft dit ook een instelling? Ik heb een iphone 6

 • Sonja Schepers

  30 september 2016 om 13:43

  Na de update van iOS heb ik problemen met het bekijken van video’s op dailymotion.com . Bij de opstart van een video wordt ik omgeleid naar een website waar ik een iPhone kan winnen. Terugkeren kan niet en dit gebeurt bij eender welke video. Heb de iPad al volledig terug geherinstalleerd en diverse andere dingen gedaan. Dit gebeurt zowel in safari als Firefox. Op de laptop heb ik geen probleem. Ben ten einde raad. Wie kan mij helpen?

 • Albert M.

  1 oktober 2016 om 13:55

  Heb geen antwoord gezien op het probleem van Frank T. Na download hebben alle berichten in mail ineens heel klein, bijna onleesbaar, lettertype. Heb hetzelfde probleem. Heb een iPhone 6.
  Vr. Gr.

 • Wesley Fabry

  1 oktober 2016 om 15:20

  @albert/frank dat klopt, heb ik ook wel eens last van. Hangt van de inkomende mail af of een eerdere mail die geopend is geweest in dezelfde sessie. Mail afsluiten en opnieuw opstarten helpt. Voorlopig afwachten.

 • Remon

  1 oktober 2016 om 17:19

  Na de update haalt de mail Exchange wel de mail op. Op de mail klikken krijg ik wit beeld. Dus de mail kan niet worden geopend. Herstart e.d. werkt niet en opnieuw installeren ook niet.

 • Ankie

  2 oktober 2016 om 10:54

  Als ik mijn iphone even niet gebruik dan schakelt de iphone vanzelf uit of gaat op een bepaalde standby, wanneer je dan op aanknop drukt krijg je scherm te zien dat de iphone opnieuw opgestart is… hoe kom ik hier vanaf, want dit is bloed irritant!!!

 • René

  2 oktober 2016 om 21:27

  Als je in de Itunes bibliotheek op nummers sorteert, krijg je de artiesten op alfabetische volgorde gepresenteerd.

 • Larissa

  3 oktober 2016 om 12:09

  Ik heb een 6s 64
  Na de update naar ios 10 loopt mijn telefoonboek steeds vast. Pas als ik hij vastloopt en open het telefoonboek opnieuw dan kan ik pas bellen.
  Apple I’m not happy!!
  Koop je een retedure telefoon met veel geheugen, dan moeten zulke fratsen niet kunnen gebeuren.

 • Rony

  4 oktober 2016 om 9:20

  Meldingen van de Agenda verschijnen niet meer op de iPhones 6 noch op de iPad Mini na update naar iOS 10. Op de iMac draait Sierra.
  Is hiervoor een oplossing? Alle parameters zijn gechecked.

 • Polleke

  5 oktober 2016 om 7:46

  Sinds IOS 10 loopt de telefoon app vast op mijn iPhone SE. Zodra ik hem heb geopend loopt het scherm vast. Nadat ik de app heb afgesloten door twee keer op de thuisknop te drukken kan ik hem weer openen en werkt het weer. Dit moet ik elke dag een paar keer doen. Hoe dit op te lossen?

 • Wim

  5 oktober 2016 om 15:56

  Elke barometer app herkent de barometer sensor in 10.0.2 niet van een iphone 6S en mijn IPad Air 2, terwijl ze het allemaal wel doen met 9.5.3?!

 • Sebastiaan

  5 oktober 2016 om 18:11

  Iphone SE 64gb: update laatste ios 10.

  Bij het schrijven van een bericht: als je via het pijltje links boven wilt terug gaan: geen reactie, als je dan je iphone in de andere richtg draaid dan gaat het wel. Erg lastig. Is hier een oplossing voor?

  Mvg Sebastiaan

 • Hermine

  6 oktober 2016 om 0:07

  Iphone 5s en ipad air2, sinds ios10 uitval middenin wat je aan het doen bent, zwart scherm, en dan een wieltje en dan het cijferslot. Gaat niet terug naar waar je mee bezig was dus dan kan je het opnieuw doen. Heel irrirant. Hoe komt dit?

 • Koen Wijnands

  6 oktober 2016 om 9:23

  Goedemorgen! Na een verslapen start…
  Mijn wekker trilt sinds de update alleen nog maar. Geen geluid. Volume staat vol open, stil knop op uit, en er is per wekker een toon gekozen.

  Iemand een idee?

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2016 om 12:27

  @remon helaas geen ervaring mee, beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl

  @ankie / Larissa / Rony / Polleke / Wim / Hermine iDevice al eens geforceerd herstart? Helpt dat niet dan kun je het beste je iPhone herstellen via iTunes en daarna een reservekopie terugzetten.

  @koen Heb je al eens de wekker opnieuw toegevoegd? Ook gecontroleerd welk geluid hij gebruikt? Misschien eens bedtijd/waakmelder gebruiken? https://www.appletips.nl/waakmelder-bedtijd-beta/

  Het beste kun je vragen stellen op https://genius.appletips.nl
  Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Erwin

  7 oktober 2016 om 20:44

  Hier een iPhone 5S met 10.0.2, sinds de laatste twee updates is er het probleem dat na een telefoongesprek het vergendelingsscherm blijft staan en niet de rode button om het gesprek te beëindigen. Nu moet ik eerst het scherm ontgrendelen, naar de telefoonfuncties gaan en dan kan ik pas op de rode button drukken, nogal omslachtig. Zolang ik en de andere persoon niet ophangt blijft de verbinding actief.

 • Desiré

  7 oktober 2016 om 21:22

  Er zit een “foutje” in dit artikel. Althans, het is in iOS 10 inderdaad nieuw dat je de thuisknop echt in moet drukken om te ontgrendelen, maar als je Touch ID gebruikt, kun je dat gewoon uitzetten. Check dit: https://www.appletips.nl/ios-10-ontgrendelen-met-touch-id/

  Dan is het weer voldoende om de thuisknop aan te raken en heb je dat AssistieveTouch-gebeuren dus helemaal niet voor nodig.

 • Wesley Fabry

  8 oktober 2016 om 9:16

  @Desiré het gaat er ook om als je Thuisknop stuk is, in de meeste gevallen is dan Touch ID ook stuk ;)

 • Hans

  8 oktober 2016 om 9:55

  @Wesley andere vraag: hoe krijg je foto’s genomen op je iPhone sneller op je iPad via ICloud? Soms heb ik ze als ik thuis ben met WiFi in 5 minuten en soms duurt het 2 dagen, hoe kan dat?

 • Paul

  8 oktober 2016 om 11:46

  Ik kan sinds woensdag geen mail meer ophalen.
  “e-mail ophalen mislukt. De verbinding met de server is mislukt.” staat in een popup scherm.
  Ik heb net IOS 10.0.2 geïnstalleerd. Zou dat de reden kunnen zijn? en hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen. Heb al het account verwijderd en opnieuw aangemaakt. Maar helaas het probleem blijft bestaan.

 • Wesley Fabry

  8 oktober 2016 om 12:07

  @hans het hangt van veel factoren af. De snelheid van je wifi maar ook de hoeveelheid foto’s. Als je merkt dat het langzaam gaat kun de iphone en ipad geforceerd herstarten en daarna foto’s openen. Je iDevice kun je geforceerd herstarten via deze procedure: http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/

  @paul gaat het om een hotmail account? Helaas werkt dit niet goed met iOS, dit omdat het eigenlijk via een omweg werkt en niet word indersteund. Mijn ervaring hiermee is beperkt, Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl

 • Hans

  8 oktober 2016 om 12:36

  @wesley dank ik wacht nog wel even het is dus niet raar

 • Rodney

  9 oktober 2016 om 22:08

  Hi heb zowel op iPad en iPad mini na update geen toegang meer tot mijn huisnetwerk. alles geprobeerd, wifinetwerk opnieuw instellen, vergeten netwerk, harde reset, lokatievoorzieningen voor wifi uitgezet maar niets werkt…

  Andere netwerken doen het gek genoeg wel. Maar dan af en toe heel traag.

  nog een andere optie dan hierboven genoemd?
  thanks alvast

 • Wesley Fabry

  10 oktober 2016 om 14:48

  @Rodney Erg vreemd, lijkt dan eerder een probleem bij je thuisnetwerk zelf te zijn. De modum/router al eens uitgetrokken en herstart? Voor iOS 10 zijn er geen bugs of problemen bekend met netwerken, zeker omdat je wel verbinding kunt maken met andere netwerken.

 • Daantje

  10 oktober 2016 om 22:25

  Zijn er meer mensen met het probleem dat sinds de update de Iphone 6 niet meer communiceert met de VW Carkit. De Iphone 6S wel. Ligt dus niet aan de carkit. Ben al 2 keer naar Apple geweest terug in fabrieksinstellingen, backup teruggezet. En de volgende keer terug in fabrieksinstellingen en helemaal geen apple id ingesteld dus geen apps etc.. schone telefoon. Volgens Apple ligt het aan de apps die niet meer kunnen communiceren met IOS 10 geven foutmeldingen. Apple geeft geen garantie dat apps op de Iphone werken.
  Advies van Apple geen apps alleen Apple apps installeren…

  Is het zelfde als dat je een TV heb gekocht en het geluid het niet doet en jij van de leverancier hoort dat je maar de ondertitels moet lezen…

  Apple geeft geen garantie dat je mobiel ook met je carkit werkt… moet maar niet bellen in de auto was het advies…

  Heb alles gedaan wat apple heeft gezegd en nog steeds kan ik niet in de auto bellen..

  Mijn mobiel heeft het altijd gedaan… tot de update 10….

  Ook gaat mijn mobiel sinds de update spontaan uit. Eerst bij 8% dan bij 12% en laatst bij 28%. Mijn mobiel gaat niet meer aan, pas als ik het laadkabel erin stop start die weer op. Kabel eruit en de Iphone doet het weer…

  Maar volgens Apple was er niets aan de hand.

  Ben er klaar mee…

 • patricia

  11 oktober 2016 om 11:00

  Ik heb sinds de update problemen met “bellen”. Als ik deze app heb gebruikt, hem niet afsluit, maar later weer gebruik werkt niets.
  Ik moet de app dan eerst afsluiten en weer opnieuw starten voordat ik kan bellen. Heeft iemand een oplossing?

 • Peter

  11 oktober 2016 om 13:14

  Hallo allemaal
  Ik heb het volgende probleem met mijn iPhone SE na het updaten naar iOs 10.
  Als ik het schuifknopje aan de zijkant van stil naar toon (geluid aan) beweeg trilt de telefoon niet meer.
  Voor de update vibreerde de telefoon eventjes als je hem van stil afhaalde naar toon (geluid aan) Dit was erg handig want als hij in je broekzak zat dan kon je aan het trillen weten dat het geluid weer aan stond ongeacht in welke positie je telefoon in je broekzak zat. Erg irritant dat dit nu niet meer is..!

 • Budi

  11 oktober 2016 om 17:19

  HELP!

  Na de update na IOS 10 klopt mijn locatie niet meer.
  Via mijn computer log ik in op ICloud en krijg dan de melding “Uw Apple ID wordt gebruikt om in te loggen op een PC in de buurt van Mill, Noord-Brabant”.
  Dit terwijl ik op mijn werk in Amsterdam in log.
  En mijn vriendin logt thuis in op ICloud op haar computer en daarvan krijg ik een melding dat zij ergens in Zuid-Holland inlogt via mijn Apple ID terwijl zij naast mij zit. Kan iemand mij helpen? Ik heb al “Herstel locatie en privacy” gedaan.

 • Luca

  12 oktober 2016 om 13:11

  Ik kan geen video’s meer afspelen op mijn iPad

 • Leo

  13 oktober 2016 om 16:31

  iBooks werkt niet goed.

  Al mijn oude PDF’ s komen niet meer tevoorschijn.

 • Tom

  13 oktober 2016 om 19:24

  Waarom kan ik veel van de streaming sites niets meer afspelen? Reset gedaan etc. me oude iPad doet het wel normaal.AirPlay is ook niet beter op geworden 😡

 • Anoniem

  16 oktober 2016 om 12:47

  Sinds de update hebben mijn apps (facebook, instagram, messenger) problemen met het uploaden van foto’s uit mijn bibliotheek.. als ik foto’s wil posten die ik met die apps zelf neem lukt het wel..

 • meinart

  16 oktober 2016 om 16:52

  Ik kan met mijn iPhone 5 en mijn iPad mini met iOS 10 geen verbinding meer maken met mijn thuisnetwerk. Op andere locaties geen probleem. De tips (opnieuw instellen en locatievoorziening uitzetten) hebben geen effect. Ook afsluiten en weer opstarten van het wifi netwerk heeft geen effect.

 • Marco

  16 oktober 2016 om 20:43

  Ik maak op mijn werk altijd een ics bestaan van mijn werk rooster. Dit mail ik naar vrienden en zet dit in mijn agenda. Alleen nu moet ik elke dag apart aantikken om in de agenda te zetten. Vroeger was er een functie voeg alle toe. Die is dus ook weg. 😢😢

 • Karo

  18 oktober 2016 om 18:56

  De app ‘notities’ verdwijnt automatisch als ik hem hem opstart ! Vreemd is dat de app wel te zien is als ik tweemaal op de home knop druk, maar verdwijnt binnen een seconde wanneer ik hem open.
  Dit verschijnsel is gekomen na de laatste software update. Telefoon is een 6S met de laatste update en 64 gb.

  Heel bijzonder en … lastig ! Ik heb het al bij eerdere apps gehad maar daar verdween het na opnieuw opstarten. Nu niet !

 • Faye

  20 oktober 2016 om 10:49

  Zelfde probleem als ‘Karo’ hierboven.
  Opnieuw opstarten helpt niet.

  iPhone 6 – IOS10.0.2

 • Nicole

  20 oktober 2016 om 13:38

  Heb recent een Iphone 6s toestel gekocht, met ondertussen IOS 10.0.2
  Mijn camera slaat vast op de scherpstelling lijkt het. Ik heb dan enkel een wazig schermen foto’s nemen lukt niet meer. Heb dan het toestel moeten herstarten. Het is dan (slechts tijdelijk) opgelost. Weet niet of het iets met de update te maken heeft omdat ik het toestel nog maar pas had toen ik deze deed. Garantie aanspreken of kan ik dit zelf oplossen?

 • Wesley Fabry

  20 oktober 2016 om 14:15

  @Karo/Faye verwijder de notities applicatie eens en installeer deze opnieuw via de app store. Helpt dit?

  @Nicole iOS 10 heeft wel wat problemen met het maken van foto’s, wacht even iOS 10.1 af (komt volgende week).

 • Betul

  20 oktober 2016 om 18:14

  Na de update kan ik niet meer in mijn berichten. Hij gooit mij er direct weer uit. Geforceerd opstarten helpt niet. Aan/uit zetten helpt niet.. wat moet ik doen? :s

 • Faye

  21 oktober 2016 om 10:18

  Bedankt! Verwijderen heeft geholpen. @Wesley.Fabry

 • Mir

  21 oktober 2016 om 23:27

  Heb al eerder iets achtergelaten op andere plek maar totaal geen reactie ,na de update van mijn ipad2 is deze bijna niet meer te grbuiken, voor de update heb ik nergens problemen mee gehad hebben al alles geprobeerd maar niks helpt, ik baal hier sterk van ………Wat nu?

 • Wesley Fabry

  22 oktober 2016 om 7:42

  @betul Heb je de instellingen al eens hersteld via insfellingen – algemeen – stel opnieuw in – wis alle instellingen

  @mir als je gebruikmaakt van iCloud-reservekopie kun je het beste je iPad herstellen en een reservekopie terugzetten. Herstellen kan via Instellingen ▸ Algemeen ▸ stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen. De kopie tergzetten: https://www.appletips.nl/ios-een-icloud-reservekopie-terugzetten-op-een-nieuwe-iphone-ipad-of-ipod-touch/ heeft dit geen effect? Dan herstellen en als nieuw instellen (geen reservekopie terugzegten)

 • Emerin

  22 oktober 2016 om 18:05

  Mijn telefoon is kapot gegaan door ios10. Ander half week had ios10 geupdate op mn iphone 5 ik had een app gedownload een spel. Na elke keer de Spel App te open ging mijn telefoon van zelf uit en je zag steeds een rondje draaien maar hij bleef dat constant doen als de accu opwas kon ik hem weer aandoen en dan deed ie het weer maar gister ging het mis ik had weer een app gedownload en ik open de app mijn telefoon valt uit gaat niet meer aan HELPPP. kan iemand me helpen?

 • Wesley Fabry

  23 oktober 2016 om 6:31

  @emerin in het geval van de iPhone 5 kun je het beste als je gebruikmaakt van iCloud-reservekopie kun je beter je iPhone herstellen en een reservekopie terugzetten. Herstellen kan via Instellingen ▸ Algemeen ▸ stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen. De kopie tergzetten: https://www.appletips.nl/ios-een-icloud-reservekopie-terugzetten-op-een-nieuwe-iphone-ipad-of-ipod-touch/ heeft dit geen effect? Dan herstellen en als nieuw instellen (geen reservekopie terugzetten). Wil je dit niet? Wacht dan even iOS 10 af die komende week uitkomt.

 • Ann

  25 oktober 2016 om 10:14

  Sinds ik de iOS 10 upgrade deed op mijn iPhone 5 werkt mijn toetsenbord niet goed meer en typt mijn iPhone automatisch nummers die ik niet ingeef.
  Dat deed hij ook voor mijn ontgrendelcode en nu is mijn iphone helemaal geblokkeerd natuurlijk.
  Wat doe ik best ?

 • May

  25 oktober 2016 om 22:22

  Onze iPad blijft sinds de update Apple tv zoeken zonder resultaat (die wij niet hebben) als wij via AirPlay weergave het geluid via de Zeppelin (externe speaker van Bowers & Wilkinson) willen laten afspelen. Aan & uitzetten helpt niet. Wat kunnen we verder nog proberen?

 • Wesley Fabry

  26 oktober 2016 om 9:57

  @Ann maak je gebruik van het originele toetsenbord? Dan lijkt me overigens meer een probleem met het scherm, dan met het toetsenbord zelf. Het beste kun je als je gebruikmaakt van iCloud-reservekopie je iPhone herstellen en een reservekopie terugzetten. Herstellen kan via Instellingen ▸ Algemeen ▸ stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen. De kopie tergzetten: https://www.appletips.nl/ios-een-icloud-reservekopie-terugzetten-op-een-nieuwe-iphone-ipad-of-ipod-touch/ heeft dit geen effect? Dan herstellen en als nieuw instellen (geen reservekopie terugzetten).

  @May denk dat je dan toch even Bowers & Wilkinson zelf moet raadplegen voor hulp.

 • Diane

  26 oktober 2016 om 21:50

  Goedenavond, ik kan helaas niet meer in sommige apps komen? En ik lees nergens tips erover?

 • Wesley Fabry

  27 oktober 2016 om 8:12

  @diane over welke wpps gaat het dan? Als oude apps zijn kan het zijn dat ze niet meer werken onder ios 10. Heb je ios 10.1 al geïnstalleerd?

 • Mark

  27 oktober 2016 om 14:24

  Sinds kort problemen met de geluiden van whats app. Verkeerde tonen worden gebruikt en de badge werkt niet meer. Al meerdere keren telefoon opnieuw opgestart ook geforceerd. Maar helaas blijft dit problemen veroorzaken.

 • Tine

  28 oktober 2016 om 9:56

  Wekker zonder geluid blijft af en toe voorkomen, dus helemaal niet meer betrouwbaar!! In de laatste 3 weken al zo’n 6 keer voorgekomen, telkens een ‘geforceerde’ herstart gedaan waardoor het dan terug werkt, maar na enkele dagen terug hetzelfde probleem. Heel vervelend.

 • Dave

  28 oktober 2016 om 10:48

  Sinds de update naar IOS 10.1 reageert mijn iPhone 6 zeer slecht in alles. Er zijn ook momenten dat het voor een paar minuten weer goed gaat, vervolgens gaat het dan weer niet of zeer traag.

  Heeft iemand een oplossing?

 • Goossens

  28 oktober 2016 om 17:39

  Ik kan sinds de iOS 10 update (ipad air) geen filmpjes meer afspelen op nieuwssites enz. Ik heb al opnieuw opgestart en alles, maar blijft het niet doen. Op mijn iPhone die nog op iOS 9 draait gaat het wel gewoon nog.

 • Jorda

  29 oktober 2016 om 11:25

  Ik kan geen you-tube filmpjes meer afspelen. Wel geluid maar beeld blijft stilstaan direct in het begin bij eerste beeld. Opnieuw opstarten helpt niet.

 • Wesley Fabry

  29 oktober 2016 om 15:21

  @mark dat is een probleem bij WhatsApp, dat zouden ze gaan oplossen in een update

  @tine ook die problemen met bedtijd? Je kunt ook de app zoals sleepcycle gebruiken voor wekkerfunctie.

  @dave eens herstellen en een icloud-reservekopie terugzetten?

  @goossens en jorda youtube app al eens geprobeerd? Er is weinig over terug te vinden op het internet. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Caroline

  30 oktober 2016 om 9:55

  Ik heb bij Whatsapp dat ik de berichten wel binnenkrijg, alleen dat er geen badge appsymbool bij de app staat (dus het getalletje in het rode rondje bij de app). Ik heb al geprobeerd de app te verwijderen en opnieuw te installeren, heb de telefoon al aan en uit gezet en uiteraard heb ik al gekeken bij mijn instellingen.
  Weet iemand hier een oplossing voor? Mijn vriend heeft sinds de nieuwe update het zelfde probleem.

 • Wesley Fabry

  30 oktober 2016 om 13:21

  @Caroline dat heb ik ook. Probleem bij WhatsApp, moet opgelost worden door een update van de app.

 • jeroen

  31 oktober 2016 om 12:34

  ik heb een probleem met mijn scherm, als ik de hard reset uitvoer krijg ik rare strepen in het scherm en daarna flikkert het scherm. als ik dan een keer of 2 opnieuw opstart dan is het vaak weer over. is dit een software matig probleem of moet ik dit meer in de hardware gaan zoeken. IOS 10.1

 • Wesley Fabry

  31 oktober 2016 om 13:10

  @Jeroen ik vermoed dat iedereen dit heeft, dit is al sinds de beta’s het geval voor veel iOS 10 gebruikers. Waarom Apple het niet oplost is een raadsel.

 • Melike

  4 november 2016 om 17:05

  Na het updaten van mijn iphone met het nieuwste versie van IO10 krijg ik op mijn scherm wit met het apple tekentje die dan helemaal zwart wordt en weer herhaald. Ik kan niet meer op mijn gsm :(
  Kunnen jullie helpen ..

 • Wesley Fabry

  4 november 2016 om 18:04

  @melike dat is erg vervelend, dit kun je proberen: https://www.appletips.nl/oplossing-iphone-ipad-werkt-niet/ anders vrees ik voor een volledige herstel in dfu-mode: https://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/

 • Sebastiaan

  6 november 2016 om 16:41

  Hoi,
  Na update 10.1.1 iPhone 7 staan foto’s in een rare volgorde en door elkaar in album alle foto’s. Zeer irritant en kan niet vinden waar het aan ligt.

  HELP

  Groetjes sebas

 • Nicole

  7 november 2016 om 13:00

  Hallo helpende hand… ;-)
  Ik maak gebruik van een iPad Pro en kan sinds iOS10 de zoomfunctie niet meer naar behoren gebruiken. Door het inschakelen van “volg focus’ kun je gebruik maken van ‘slim typen’. Ideaal, maar niet in combinatie met een Apple toetsenbord welke hoort bij de iPad. Als ik ‘slim typen’ uitschakel, dan volgt de focus op de een of andere vreemde manier ook niet meer (goed). Momenteel zet ik dus ook de volg focus optie uit, maar dat betekent dat ik in het gezoomde scherm steeds moet schuiven om te kunnen zien wat ik typ.
  Wie kent dit probleem en nog beter, weet iemand een oplossing?
  Alvast ontzettend bedankt voor het meedenken!

 • Wesley Fabry

  7 november 2016 om 13:04

  @Nicole dat is inderdaad een vervelend probleem, helaas ben ik niet helemaal op de hoogte van deze optie. Beste kun je deze vraag direct stellen aan Apple via http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Cor

  8 november 2016 om 17:25

  Bij het lezen van de mail sluit het mail programma regelmatig spontaan uit,hadden dit probleem nooit bij 9.

 • Godelieve

  9 november 2016 om 17:13

  Weet iemand hoe ik “quick reply” kan doen als het scherm vergrendeld is? Ik heb iOS 10

 • peter

  10 november 2016 om 20:56

  Beste,

  Ik heb een iphone 7 gekocht, ik sluit hem aan op itunes en krijg de melding: Itunes kan geen verbinding maken met iphone omdat er een ongeldige reactie van het apparaat is ontvangen.

  Is hier een oplossing voor?

 • Walravens

  18 november 2016 om 15:44

  Ik krijg geen meldingen meer van afspraken in agenda. Verjaardagen worden dan weer wel gemeld, ondanks feit dat deze uitgeschakeld staan.
  Heel irritant als je op je agenda vertrouwt maar je geen meldingen krijgt… :(

 • P.

  20 november 2016 om 15:00

  Hallo,

  Pas geleden een IPhone 7 plus aangeschaft, draait op ios 10, doet het over het algemeen goed, maar in de appstore doet de functie zoeken het niet. Het scherm blijft wit.
  Weet iemand waar dit aan kan liggen of hoe ik dit kan herstellen?

  Bvd!

 • Marleen

  20 november 2016 om 15:22

  Sinds update iOS 10 hangt mijn telefoonboek steeds. Ik moet dan ruim 10-15 seconden wachten en dan schiet het scherm weg en dan kan ik weer verder. Dit was al zo op mijn iPhone 6 met deze updrate en nu ook op mijn iPhone 7. Ik heb al een herstart gedaan en de reservekopie opnieuw teruggezet. Het helpt allemaal niet. Echt heel irritant

 • Tom

  24 november 2016 om 21:49

  Alle berichten zijn verdwenen op mijn iphone 5. Als er nieuw bericht binnenkomt krijg ik geen melding. Als ik na het openen van het bericht de app sluit is het bericht terug verdwenen geforceerde herstart lost niks op. Thanks.

 • Ron

  26 november 2016 om 13:30

  Sinds de iOS 10.1.1 update geeft de wereldklok app geen temperatuur meer aan op mijn iPad air2.
  Iemand een idee of dit opnieuw ingesteld kan worden?

 • Nicole

  9 december 2016 om 13:57

  Heb sinds een paar maanden een iphone 6S en problemen met de scherpstelling bij het nemen van foto’s. Krijg dan een zwart scherm, moet meestal terug toestel opstarten op het op te lossen. Heb uw raad van te wachten op IOS 10.1. opgevolgd, maar het probleem stelt zich nog. Weliswaar niet altijd, maar ook bij het filmen. Kan ik het zelf proberen oplossen of de garantie aanspreken? Alvast bedankt

 • Danique

  12 december 2016 om 21:05

  Ik drukte per geluk op de begeleide toegang en nu doet mijn toegangscode het niet . Ik kan dus helemaal niets Meer met mijn telefoon

 • Wesley Fabry

  12 december 2016 om 21:07

  @danique begeleide toegang kun je uitschakel door drie maal snel te drukken op de thuisknop.

 • Lindsay

  16 december 2016 om 19:41

  Beste ik heb woensdag avond iOS 10.2 gedownload op m’n iPhone 6 en zag de donderdag dat ik problemen had met mijn camera… in de app kan ik filmen maar geen foto’s nemen ook niet vierkant of panorama..in messenger, whatsapp of Snapchat kzn ik wel foto’s nemen,
  M’n camera is niet kapot want ik liet daarnet nieuwe steken en bij de hersteller werkte nieuwe calera juist hetzelfde, wel video geen foto’s…Help!!

 • Emke

  18 december 2016 om 0:58

  Iphone 6 valt uit na openen snapchat vervolgens start hij zichzelf daarna weer opnieuw op.

 • Rob

  24 december 2016 om 17:36

  Na het installeren van iOS 10.2 kunnen we de toegangscode niet meer invoeren. Onze i-pad accepteert alleen het eerste getal en verder niets meer.
  Reeds meerdere malen volledig uitgezet zonder resultaat.
  Tips zijn welkom.

 • Wesley Fabry

  25 december 2016 om 7:22

  @rob beste kun je contact opnemen met Apple http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Yvonne Bakker

  1 januari 2017 om 12:29

  Ik heb IOS 10.2 op mijn IPhone 5 en het toetsenbord in Whatsapp verschijnt regelmatig niet, het gehele toestenborddeel is grijs en er kan geen tekst getypt worden. Soms verschijnt het toetsenbord weer na meerdere malen afsluiten en openen. Ik heb de telefoon al uit- en weer aangezet. Heeft iemand een oplossing tot dit probleem?

 • Wesley Fabry

  1 januari 2017 om 16:02

  @yvonne gebruik je het standaar toetsenbord? Zo ja, dan kun je het beste whatsapp eens verwijderen en opnieuw installeren. Zo nee, gebruik het standaard toetsenbord

 • Yvonne Bakker

  3 januari 2017 om 15:13

  Probleem opgelost. Dankjewel!

 • Frits

  4 januari 2017 om 9:45

  Na de update naar 10.2 wil mijn iPad Air niet meer opladen over een kabeltje van vreemde makelij, lader wel origineel. Als ik een origineel kabeltje er tussen doe werkt het wel.
  Ik had pas een berg kabeltjes gekocht, iets goedkoper dan bij Apple. Die kan ik zeker weg gooien?

 • Wesley Fabry

  4 januari 2017 om 9:50

  @frits alleen Apple gecertificeerde kabels blijven ondersteund, overige kunnen plotseling niet meer werken. Dit omdat de ‘code’ bij iedere update veranderd. Het kan dus zijn dat ze binnen een paar updates wel weer werken. Het is algemeen bekend dat goedkopere kabels schade kunnen toebrengen of niet goed functioneren (bijvoorbeeld opladen omdat de spanning precies goed moet zijn). Daarom dat Apple hier ‘streng’ op is. Kabels van belkin bijvoorbeeld zijn goedkoper en gecertificeerd.

 • Marja Braams

  8 januari 2017 om 19:12

  Jemig, fijn hoor, na update naar iOS 10 zijn mijn afspeellijsten op mij ipad verdwenen. De afspeellijsten zijn wel op mijn Macbook Air intact gebleven, maar het lukt mij niet om ze over te zetten op mijn ipad. Is overigens bij vorige updates ook niet gelukt. toen maar weer opnieuw afspeellijsten samengesteld. Maar eigenlijk is dit bizar, valt me erg tegen en is hoogst irritant.

 • Hans

  10 januari 2017 om 9:02

  Als ik mijn telefoon ontgrendel krijg ik steeds het melding : er is een nieuwe IOS-update beschikbaar. Werk de IOS10-betaversie bij. en als mogelijkheid allen sluit. verder kan ik hem ook niet update via software update iemand een idee hoe ik dat weg krijg.

 • Wesley Fabry

  10 januari 2017 om 9:03

  @Hans waarschijnlijk door dit af te melden: https://www.appletips.nl/hoe-het-os-x-beta-programma-verlaten/

 • zix

  8 februari 2017 om 18:36

  ik had laatste mijn beeldscherm maar alles doet echt heel raar nu wifi heb ik niet en datum en tijd doet raar wat moet ik hier aan doen ik ga wel nog naar die winkel

 • Tyscha

  11 februari 2017 om 20:06

  Wanneer ik op het icoon druk van ‘berichten’ komt er gewoon een wit scherm. Ik kan dus niet meer mijn berichten bekijken, wat moet ik doen?

 • Wesley Fabry

  11 februari 2017 om 20:11

  @tyscha Je iDevice kun je dan beste geforceerd herstarten via deze procedure: http://www.appletips.nl/de-meest-voorkomende-ios-problemen-oplossen-met-een-geforceerde-herstart/

 • Grover

  12 februari 2017 om 17:27

  Hallo, Mijn iphone 5 is geupdate met versie 10.2.1 en nu gaat het toestel soms niet op standby,blijft dus gewoon “aan”. Ook met batterijbesparingsknop blijft het toestel soms gewoon aan en gaat niet naar standby. Als ik toestel geheel uit zet en opnieuw opstart gaat het een tijdje goed. Wat betreft de batterijbesparingsknop,ik vind het onzin of ze moeten het een optie geven dat ik het altijd aan kan laten,ook nadat ik het over de 80% heb opgeladen.Want toestel vraag dan of batterijbesparing moet aangezet worden!(was al aan duuuh)…ook de tijd instellen als optie kan wel zonder besparingsmode maar niet met,want met is maar 30 seconden. Overigens waarom besparingsknop,omdat apple het handje heeft om van alles op je iphone te zetten van apps die je misschien wel interessant vind en wat dus wederom veel energie kost.Ik bepaal wel of ik een app nuttig vind en of ik een app wil installeren niet apple,want het is immers mijn iphone en niet die van apple.Als ik windows pc koop gaat microsoft toch ook niet allerlei installaties doen van programmas die ik niet wil.Software update oke maar geen apps apple,ken je grenzen.Wat betrad de fouten na update,apple kijk je updates na en test het eerst voordat je het wereldwijd laat installeren en de gebruikers zeg hoe je het fix. mvg peace!

 • sam vijn

  14 februari 2017 om 21:09

  mijn onder kant van me iPhone doet het niet meer, ik kan me code intypen maar kan niet op gereed klikken om hem te ontgrendelen wat nu??

 • Loraine

  26 februari 2017 om 15:11

  Sinds de nieuwe update, kan ik gesprekken niet meer beëindigen.
  De ander moet ophangen anders dan tja…

  mijn scherm blijft continue aan en uit vallen, het touchscreen reageert nergens op.. ik kan overigens ook niet mijn scherm vergrendelen of iets dergelijks..

 • Mirjam

  1 maart 2017 om 23:55

  Hoi,

  Heb net de update gedaan, maar kan whatsapp niet openen. Ik krijg de melding dat er niet genoeg opslag is. Er moet nog 100MB vrij gemaakt worden.
  Heb al een aantal apps verwijderd, maar nog doet whatsapp het niet.

  Heeft iemand een idee hoe dit kan? En wat ik hieraan kan doen?

  Alvast bedankt.

 • Henk

  15 maart 2017 om 18:50

  Ik heb thuis een slechte wifi verbinding op mijn iphone6 , terwijl mijn laptop en Ipad een goede verbinding hebben
  Van alles geprobeerd, tot het terugzetten van de iphone in fabrieksinstellingen
  Mijn dochter heeft ook een iphone6 en die heeft goed wifi signaal
  Daarnaast werken mijn kaarten niet meer
  Het vind wel de route, en ook spraak , maar in 1e wordt gezegd welke straat, waarna er geen spraak meer is van linksaf of rechts etc

  Kan het zijn dat de wifi en gps antenne kapot is
  Ook via 4g zelfde probleem

 • Wesley Fabry

  16 maart 2017 om 10:32

  @Henk het lijkt inderdaad op een hardware probleem, beste is de iPhone te laten controleren op problemen. Dat kan via Apple of andere instanties. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • Robert

  11 augustus 2017 om 23:56

  Voice messages in Whatsapp werken vaak niet wanneer iPhone 5 s aan de lader hangt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!